Gyurcsányné már megint elmenekül a kérdések elől - videó

DOBREV Klára
Budapest, 2022. szeptember 19. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. MTI/Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Megmozdulást szervezett a héten Cseh Katalin az Európai Parlament strasbourgi épületébe. Közös fényképezésre hívta azokat a baloldali képviselőket, akik szintén ellenzik a magyarországi gyermekvédelmi törvényt. A Mediaworks DK-s politikusokat kérdezett az ügyről.
Vágólapra másolva!

"Mi, szülők vagyunk felelősek a gyermekeinkért." - ez a gyermekvédelmi törvény egyik alapvetése, a fenti mondatot azonban nem más, mint Niedermüller Péter mondta a Mediaworksnek. Erzsébetváros Gyurcsány-párti polgármestere azonban azt is hozzátette, hogy nem tud arról, hogy lenne Magyarországon olyan erő, ami veszélyezteti a gyerekeket, politikai propagandának tartja a témát. Cseh Katalin akciójáról pedig nem hallott. Dobrev Klára a Gyurcsány-párt árnyékminiszterelnöke azonban nem volt hajlandó válaszolni a gyermekvédelmi témakörben feltett kérdésekre, helyette inkább az általuk szervezett klímakonferenciáról kezdett el beszélni.