Fegyverrel rabolt ki több üzletet egy férfi Budapesten - videó

Vágólapra másolva!
Egy férfi fegyverrel rabolt ki két dohányboltot és egy ékszerboltot Budapesten. Az utolsó rablás után Moszkvába menekült, ahol 2021-ben fogták el.
Vágólapra másolva!

A férfi először 2017 februárjában ment be úgy egy XI. kerületi dohányboltba, hogy eltakarta az arcát, fegyvert fogott az eladóra és a bevételt követelte.

A fenyegetés miatt az eladó nem tudott megmozdulni, ezért a férfi a pulton átnyúlva kivett a kasszából több mint 680 ezer forintot, majd elmenekült.

Egy hónappal később egy II. kerületi dohányboltot rabolt ki. Az arcát ismét eltakarta, az eladóra fogta a fegyvert és odaadott neki egy zacskót, hogy abba tegye bele a pénzt. Az eladó beletett a zacskóba 140 ezer forintot, amivel a férfi elmenekült.

2017 áprilisában egy II. kerületi ékszerboltba ment be. Az eladó fejéhez tartotta a fegyvert, majd átugrott a pulton és a földre rántotta a nőt. Az eladó megnyomta a pánikgombot és segítségért kiabált, ezért a férfi befogta a száját.

Amikor menekülni próbált a nő, a férfi többször megütötte és megrúgta. Végül pénzt és tört aranyat vitt magával a rabló, 2.700.000 forint értékben.

A rablás másnapján a férfi Moszkvába menekült, ahol nemzetközi elfogatóparancs alapján 2021 szeptemberében elfogták.

Az ügyészség fegyveres rablás miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfi ellen, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre – írja a Fővárosi Főügyészség.