Teljes őrület: egy szelsőbalos amerikai professzor cirkuszolt, mert a magyar nemzeti ünnepen magyar ünnepi öltözetben énekelt Ninh Long

USA, Kim Lane Scheppele, az amerikai Princeton Egyetem jogászprofesszora a budapesti Közép-európai Egyetemen
Vágólapra másolva!
A márcus 15-i nemzeti ünnep múzeumkerti központi ünnepségét támadta teljesen elképesztő állításokkal Bajnai Gordon egyik amerikai haverja. Kim Lane Scheppele valótlanságoktól hemzsegő írását Orbán Balázs tette helyre.
Vágólapra másolva!

Március 15-én a budapesti Múzeumkertben adta elő a Bánk Bán „Hazám, hazám, te mindenem" kezdetű áriáját Ninh Dúc Hoàng Long (Ninh Long), a magyarul éneklő, vietnami származású operaénekes. Az énekes egyébként Kiss-B. Atilla tanítványa. A nemzeti ünnepen a műsort az Operettszínház adta.

Az előadás nem tettszett Kim Lane Scheppele nevű amerikai jog- és politikatudósnak, aki a Princeton Egyetem munkatársa (egészen pontosan a szociológiai tanszéké). Scheppele Twitter-oldalán kiakadva azt írta: „most már tudjuk, hogy néz ki a patriotizmus Magyarországon! A férfiak 1930-as évekbeli (sic!) katonai ruhát viselnek, a hölgyek pedig úgy öltöznek, mint A szolgálólány meséjében!"

Scheppele egyébként Bajnai Gordon egyik legjobb barátja, évek óta elképesztő mennyiségű hazugságot terjeszt a nemzetközi sajtóban Magyarországgal szemben.

Alaposan helyretették Bajnai haverját

A Twitter-üzenet több szempontból is sántít, erre világít rá Orbán Balázs,a miniszterelnök politikai igazgatójának kontrája is, amelyet szintén Twitteren közölt:

Ninh Long egyébként az előadás kapcsán úgy fogalmazott: „tíz év telt el azóta, hogy az első nap VIETNÁMBÓL betettem a lábam a kegyelem földjére, amelyet második hazámnak választottam MAGYARORSZÁG. Hálás vagyok hogy (...) a Magyar Nemzeti Múzeum történelmi színpadán állhatok a nemzet ünnepén".