Kampánynyitót tartott néhány száz érdeklődőnek Karácsony Gergely

Szabadságmenet, március 15., ünnep, nemzeti ünnep, a Civil sugárút záróeseménye, Hősök tere - Andrássy út eleje, tüntetés, 2023.03.15.
Vágólapra másolva!
Akadálymentes szabadságmenet, ilyen címmel tartottak tüntetést a nemzeti ünnepen Karácsony Gergelyék Budapesten - erről számolt be a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A megemlékezés helyett inkább egy hagyományos baloldali tüntetésre hasonlít az esemény. Bár a baloldal rendezvényein ritkán tűnik fel magyar lobogó, az LMBTQ jelképek mellett most több zászlót is látott a Magyar Nemzet tudósítója.

Az Andrássy út elején felállított színpadnál az esemény arculata már megtéveszti az embert: ha az óvatlan jelenlévő nem olvassa el a molinók feliratát, egy szimpla utcai fesztiválon érezheti magát.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A hangulatért a Punnany Massif együttes felvételről szóló zenéje, valamint különböző angol undergound rap zenék felelnek.

Kampánynyitó beszédet tartott Karácsony, ahol olyan eredeti gondolatokat fogalmazott meg, mint hogy Budapest köztársaság, és a köztársaság ott van az emberek szívében, sőt, még (a Gyurcsány befolyása alá került) orvosi kamarában is.

Karácsony Gergely Fotó: Polyák Attila - Origo

A 2024-es önkormányzati választások kapcsán a főpolgármester végül kijelentette: a szabadságmenet nem ma ér véget, hanem ma kezdődik.

Karácsony beszédét követően oszladozni kezdett a tömeg.

Érdekes momentuma volt egyébként a délutánnak a Magyar Nemzet szerint, amikor Karácsony Gergely a felvonulásra készülődve megosztott egy képet a Facebook-oldalán, amelynek a jobb alsó sarokban látszik egy cédula, amelyen tollal írva az alábbi felirat látható: „ügyfélkapu jelszó". Igaz, a cetli alja éppen nem látszik a hajtás miatt, azonban a főpolgármester majdnem több ezer emberrel osztotta meg ügyfélkapus jelszavát.