Javítóintézetbe került a kiskorú emődi csecsemőgyilkos

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Bár a miskolci bíróság hétfőn bűnügyi felügyeletet rendelt el azzal a 15 éves, emődi lánnyal szemben, aki megölte újszülöttjét, a törvényszék ezt letartóztatásra változtatta, melynek ideje alatt a lány javítóintézetben kell, hogy maradjon. A törvényszék szerint így kisebb a szökés, bujkálás veszélye.
Vágólapra másolva!

A 15 éves emődi lány múlt pénteken egészséges gyereket szült. A kamasz a terhességéről nem beszélt senkinek, végig titkolni próbálta, és bár a párja, Dani gyanakodott arra, hogy gyereket vár, a kamasz határozottan tagadta. A szülés után Lilla pánikba esett.

ÚJSZÜLÖTT GYEREKE SZÁJÁT BETÖMTE, ÉS EGY MOZDULATTAL ÁTDOBTA A KISLÁNYT A SZOMSZÉD UDVARÁRA,

ami egyet jelentett a kicsi halálos ítéletével, mivel az anyja eláttatlanul magára hagyta. Lilla rosszul lett és kórházba került. Az orvosok mondták a szüleinek, hogy nemrég egy gyereknek adott életet. Amikor kiderült, mit tett vele, a rendőrök azonnal elindultak a kislányért. Megtaláltak, de már

A GYORS ORVOSI SEGÍTSÉG SEM MENTHETTE MEG AZ ÉLETÉT.

Az elsőfokú bíróság szerint szerint a lánynál ugyan fennáll a szökés és a rejtőzködés veszélye, ám letartóztatás helyett csak házi őrizetet rendelt el számára.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék szerint azonban a lány ezáltal

folyamatosan ki van téve annak, hogy a körülötte élők elítélik, ami fokozná a valószínűségét annak, hogy megpróbálna elmenekülni.

Ezt igazolja az is, hogy a saját családjától nem mert segítséget kérni, végig titkolta terhességét.

Ezeket figyelembe véve a törvényszék az elsőfokú végzést megváltoztatta, és

március 27-ig elredelte a lány letartóztatását.

A végzés végleges.