Elképesztő körülmények között szállított kutyakölyköt egy nő

Vágólapra másolva!
Többszázezres pénzbüntetésre ítélte a bíróság állatkínzás miatt azt a német nőt, aki három táskába zsúfolt be 18 farncia bulldog kölyköt, majd így utaztatta őket több napig, miközben sem enni, sem inni nem adott nekik. Végül egy hotel dolgozói tetten érték, és értesítették a rendőröket az esetről. Az elsőfokú ítélet nem jogerős, a nő fellebbezett ellene.
Vágólapra másolva!

A nő 2020 júniusában 10 francia buldog kölyköt vásárolt egy férfitól, majd újabb 8-at egy másik, ismeretlen eladótól. A német nő a 4-8 hetes kiskutyákat két 90x60x60 cm nagyságú és egy 80x50x50 cm nagyságú gyöngyvászon

hordozótáskában vitte magával Magyarország területén, s pár nap múlva a kutyakölykökkel együtt megszállt egy hévízi hotelben.

Másnap a szálloda alkalmazottai észrevették, hogy a nő távollétében a szobájában

a kutyák részben szabadon mászkálnak, részben az ürülékkel szennyezett utazótáskában fekszenek élelem és víz nélkül.

Azonnal jelentették az ügyet a rendőröknek, majd ezután egy állatorvos is megvizsgálta a kutyakölyköket, melyek

sem mikrochippel, sem állategészségügyi iratokkal nem rendelkeztek.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A zalaegerszegi bíróság a nő távollétében hozott ítéletében

állatkínzás miatt bűnösnek mondta ki.

A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a nő büntetlen előéletét, az időmúlást, míg súlyosító körülményként vette figyelembe az állatok számát. Emiatt a nőt 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a nő és ügyvédje elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett - írja a Zalaegerszegi Törvényszék oldala.