Elsőre rossz helyen keresték a gépfegyveres rendőrök a farkasvadászt

koboroló farkas
Vágólapra másolva!
A Svájcból egészen Magyarországig vándorló, vélhetően lelőtt rekorder farkas nyomkövetője nemrégiben Hidasnémetinél került elő a a Hernád folyóból, a Blikk pedig egy közeli településen rábukkant a vadász nyomára, akit összefüggésbe hoztak a bűncselekménnyel. Információik szerint N. György Nyíregyházán él a családjával, de számos földterülettel és ingatlannal is rendelkezik.
Vágólapra másolva!

A Blikk munkatársa egy borsodi kistelepülésen találta meg a férfi egyik portáját, ahova rendszeresen ellátogat, és ahol a húsvéti hétvégén rajta akartak ütni a rendőrök. Csakhogy eltévesztették a házszámot.

– Valamit elrontottak annak idején, mert

a népesség-nyilvántartóban az szerepel, hogy az én házamban, az én címemen lakik.

Így az összes szolgáltatótól és más helyekről is a postaládámba dobják be a leveleit. Próbáltam ezen változtatni, beszéltem a jegyzővel is, de egyelőre nem történt semmi változás – dohogott Katona Erzsébet. A valóságban N. György hétvégi házához az épület mögötti földúton lehet felmenni, légvonalban néhány száz méterre állnak egymástól.

Ránk törtek a kommandósok a lelőtt farkas miatt.

Húsvétkor, szombat este az egész családdal éppen vacsorázni készültünk, itt volt a lányom, a vejem és a hétéves kisunokám is, amikor hirtelen elkezdtek dörömbölni az ajtón, hogy itt a rendőrség, azonnal nyissuk ki.

Aztán persze, felvilágosítottam őket, hogy téves a házszám

– mesélte a filmbe illő jelenetet a 70 éves asszony.

Hogy él-e még a farkas, nem tudni. A jeladó már biztosan nincs rajta Forrás: Gruppe Wolf Schweiz/WWf Hungary/Facebook

Megkérték, engedje ki őket

– A vicces, hogy a rendőrök megkértek, engedjem ki őket, mivel a kinti kapu be volt zárva. Kiderült, hogy egy létrát támasztottak oda, azon ugráltak be a kommandósok. A házunk előtt öt-hat autó parkolt, még gépfegyver is volt náluk.

Utána jó sokáig mérgelődtünk még ezen a rohadt házszámon...

Az egyenruhások ezután felmentek a férfi házához is, ahova még másnap is visszamentek egyszer.

Úgy tudni, hogy a férfi az elmúlt években a közeli erdőséget felvásárolta, illetve rendszeresen vadászott is a környéken. A botrány kirobbanása óta valóságos közellenséggé vált,

súlyos, halálos fenyegetések zúdulnak hozzá,

a közösségi médiában „farkasölőkén" emlegetik, és sokan kész tényként kezelik, hogy ő végzett az állattal.

Ami biztos, a Nemzeti Nyomozó Iroda természetkárosítás miatt indított eljárást, de gyanúsítotti kihallgatás egyelőre nem történt. N. Györgynél házkutatást tartottak és több, bűncselekményre utaló bizonyítékot is találtak.