Összeomlott a Telex olvasottsága, kirúgták az alapító-főszerkesztőt és távozik a helyettes is

Vágólapra másolva!
A katasztrofális olvasottság és az országos botrányok miatt a volt indexesek blogja, a dollármédia egyik zászlóshajója elzavarta Munk Veronikát, az alapító-főszerkesztőt. A teljes szétesést mutatja, hogy pénteken távozott Lovas Gergő főszerkesztő-helyettes is. A blognál természetesen marad Dull Szabolcs, aki korábban rendszeresen egyeztetett Gyurcsánynéval, ahogy az a híváslistájáról kiderült. Így továbbra is szoros baloldali felügyelet alatt marad az egyik legfőbb propagandaoldal. 
Vágólapra másolva!

Munk Veronika közösségi oldalán jelentette be, hogy távozik a volt indexesek blogjától (Telex) és jelenleg felmondási idejét tölti. A blog alapítójának a távozása mögött több tényező áll: katasztrofális az olvasottsága az oldalnak, miközben több százmillió forintnyi dollárt kap Amerikából, valamint több súlyos botrány is övezte a lapot.

A lapnál uralkodó teljes szétesést mutatja, hogy Munk kirúgása után nem sokkal kiderült, hogy Lovas Gergő főszerkesztő-helyettes is otthagyja a blogot.

A sorozatos botrányok és a katasztrofális olvasottság miatt kirúgták a volt indexesek blogjának egyik alapítóját Forrás: Origo

Így folynak a dollárok a volt indexesek blogjához

Mint arról korábban beszámoltunk, a volt indexesek blogja 750 ezer dollárt kapott az Egyesült Államok külügyminisztériumának egyik hivatalától, a DRL-től. A beharangozó cikkben megemlítették, hogy a programötlettel különféle nyílt pályázatokon is indultak, támogatást végül az amerikai DRL-től szereztek. Állításuk szerint az elnyert összeget nem a portál működtetésére fordítják, hanem az utolsó fillérig a fiataloknak szóló programra és az oktatóközpont beindítására. Vagyis, a kiszemelt fiatalok "oktatására".

A TELEX VEZETŐJE ARRÓL AZONBAN ELFELEJTETT BESZÉLNI, HOGY A DRL A WASHINGTONI KÜLÜGYMINISZTÉRIUM EGYIK SZERVE, AMI AZ AMERIKAI ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL MŰKÖDIK, EZT PEDIG A WASHINGTONI SZÖVETSÉGI KONGRESSZUSNAK KELL MEGSZAVAZNIA.

Az amerikai dollárok ellenére a portál olvasottsága csapnivaló volt az elmúlt hónapokban, sokszor még az első tízbe se tudott bekerülni. Minden bizonnyal Munkkal akarják elvitetni a balhét az alacsony olvasottságért is.

Elképesztő botrányok

Mindezek mellett nagyon komoly botrányok is voltak a blognál. Egy korábbi cikkükben azzal vádolták meg Boros Imre egykori kisgazda, MDF-es politikust, minisztert, hogy Oroszország szövetségesének nevezte Magyarországot. Ezzel szemben Boros szó szerint ezt mondta: „Én úgy gondolom, hogy egy lépéssel le vannak maradva az urak (az amerikaiak), mert ha Oroszországot akarják ütni (az amerikaiak), akkor tulajdonképpen az egyik szövetségesüket ütik, Magyarországot. Tudnillik, mi vagyunk az egyik első számú részvényesei ennek a banknak jó ideje."

Boros tehát arról beszélt, hogy bár az orosz-ukrán háború miatt az agresszort (Oroszországot) kívánják szankcionálni az amerikaiak, mégis az egyik (katonai) szövetségesüket, Magyarországot büntetik ezzel a döntéssel, hiszen hazánk is jelentős tulajdonrésszel rendelkezik a Nemzetközi Beruházási Bankban; az exminiszter tehát valójában pont az Egyesült Államok szövetségeseként hivatkozott Magyarországra, és nem azt mondta, hogy hazánk Oroszország szövetségese.

A volt indexesek blogja csak három nappal a cikk publikálása után tett helyreigazítást.

Emlékezetes botrány volt az is, amikor egy magyar humorista leleplezte, hogy ázsiai "olvasók" lájkolgatják a volt indexesek blogjának, a Telexnek a cikkeit, azaz, nyilvánvalóan vásárolnak (nem létező) olvasókat, hogy szánalmasan gyenge olvasottságukat valamelyest úgymond kozmetikázni tudják.

Országos botrány volt abból is, hogy korábban az Indexnél dolgozott az az újságíró, aki most a Telex munkatársaként egy iskolai rendezvényen üldözte, zaklatta Marosi Beatrixot, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjét. Nyilas Gergelyt 2018-ban jogerősen elítélte a bíróság, mert a menekültválság csúcsán kirgiz menekültnek adta ki magát és okiratot hamisított, ezzel megtévesztve a hatóságokat.

A fenti botrányok miatt is valószínűleg Munk lett a bűnbak.

Gyurcsányné dirigál Dull főszerkesztőnek

Fontos megemlíteni, hogy a dollármédia egyik zászlóshajójánál Dull Szabolcs marad a helyén. Dull volt az, aki a korábbi Index szétverése idején folyamatosan Gyurcsánynét hívogatta. Mint ismert, 2020-ban, hetekig tartott az Index régi és új munkatársai által vívott belháború. A konfliktus kicsúcsosodásaként Bodolai László, a portált tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke üzleti titkok átadása miatt kirúgta Dull Szabolcsot. Ezután a főszerkesztő elkezdte lázítani a lap munkatársait, akik közül legalább nyolcvanan felmondtak.

Dull maradásával így továbbra is szoros baloldali felügyelet alatt marad az egyik legfőbb propagandaoldal.