Több autót is kifosztott és egy lakásba is besurrant egy esztergomi sorozattolvaj - videó

lopás, elkövető, autóból, autós, rendőrség, kamera, térfigyelő
Vágólapra másolva!
Néhány héen belül ötször is lopott egy férfi Esztergomban. Leginkább nyitva felejtett, parkoló autókat kutatott át, de volt rá példa, hogy egy lakást is átkutatott, és mindent elvitt, amit értékesnek talált. Az egyik alkalommal térfigyelő kamera is rögzítette.
Vágólapra másolva!

2022. március 1-jén 1 óra 57 perc és 2 óra között egy nyitott, parkoló autóból

egy férfi szájvizet, márkás napszemüveget, két napszemüveg tokot, valamint két doboz cigarettát, továbbá egy darab bicskát vitt el, összesen 62.160 forintos értékben. Az esetről felvétel készült.

Ugyanez a férfi 2022. február 24-25. között a nyitott bejárati ajtón bement egy lakásba, és átkutatta a konyhát,

majd a hűtőszekrényből élelmiszert vett ki, majd egy mobiltelefont,pénzt, és autóstáskát is magával vitt , összesen 28.285 forintos értékben.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Néhány nap múlva,február 27-28. között egy utcán leparkolt kocsiból mobiltelefont, pénzt, rollert, láncfűrészt, és irattárcát zsákmányolt, ezen kívül ellopta a tulajdonosiratait és bankkártyáit is.

Az egyik bankkártyáról egy automatából összesen 98.000 forintot vett fel.

A negyedik esetben 2022. március 2-án egy szintén nyitott, parkoló teherautóból pénztárcát, pénzt, két darab walkie-talkie kézi adó-vevő készüléket, és bankkártyát vitt el.

A férfi a kártyáról ez alkalommal is megpróbált pénzt felvenni, azonban a téves PIN kód miatt nem járt sikerrel.

2022. február 28-március 1. között szintén talált egy nyitva felejtett autót, melyből igazolványtokot és iratokat, bankkártyákat, és 200.000 forintot vitt magával.

A lopással okozott kár teljes egészében megtérült, mert a férfi az összes értéket eldobta a kocsitól 100 méterre, így a tulajdonos rátalált.

Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetés, vagyonelkobzás kiszabását javasolta, emellett, hogy a bíróság kötelezze őt a tulajdonosok kárának megtérítésére.