Zsigó Róbert: A dollárbaloldal akadályozza az uniós források megérkezését

Gyurcsány Ferenc, Spirit FM, dollárbaloldal, uniós pénz, Brüsszel
Vágólapra másolva!
A "dollárbaloldal" folyamatosan azért dolgozik, hogy Magyarország ne kapja meg az európai uniós forrásokat - jelentette ki Zsigó Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Vágólapra másolva!

Zsigó Róbert a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselőjének, Molnár Csabának a szavaira reagálva - miszerint neki hazafias kötelessége, hogy megakadályozza az uniós pénzek Magyarországra érkezését - úgy fogalmazott:

felháborító, hogy mindezt egy magát magyarnak valló képviselő mondja.

Hozzátette, néhány hete a DK egy parlamenti vitában még azt bizonygatta, hogy nem ezért dolgoznak, de Gyurcsány Ferenc is újból beismerte: az EU valójában akkor ad pénzt, ha felszámolják a NER-t.

"Válaszolnia kell majd a dollárbaloldalnak arra, hogy miként dolgoztak azért, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat", hiszen a DK elnöke kétszer is elismerte, hogy így tesznek - mondta a kormánypárti politikus, aki szerint

Zsigó Róbert, beszédet mond az ország első, a Havaria Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület kezdeményezésére kialakított, kiképző búvárkonténerének avatásán Baján 2022. június 10-én. A konténert a Hableány sétahajó tragédiája harmadik évfordulója alkalmából adták át. Forrás: MTI/Kiss Dániel

A fideszes politikus szégyenletes dolognak nevezte, ha "a baloldaliak a saját nemzetük ellen fordulnak" a hatalmi érdekeik érvényesítése érdekében. A DK elnöke ugyanis azt is elmondta egy rádióműsorban, hogy nekik ez a dolguk, hogy a nemzetük ellen dolgozzanak - tette hozzá.

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választáson lehetőségük lesz a magyar embereknek, hogy véleményt mondjanak arról, szerintük is az-e a dolga egy magát magyarnak valló EP-képviselőnek, hogy a saját hazája ellen áskálódjon.

Ebből is látszik, hogy komoly tétje van a jövő évi EP-választásnak - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Kitért arra, Brüsszelnek eredetileg 17 feltétele volt, Magyarország ezeket mind teljesítette határidőre, az Országgyűlés elfogadta az ehhez szükséges törvénymódosátásokat. Ezután az Európai Bizottság újabb feltételeket támasztott, majd megint újakat, de mindig szakmai, jogi, jogállamisági problémákra hivatkozva, és most kiderült, hogy erről szó sincs, "politikai boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen"

A fideszes politikus szólt arról is, a baloldal EP-képviselői Brüsszelben havi nettó ötmillió forintnak megfelelő euróért cserébe azért dolgoznak, hogy "a magyar tanárok ne kereshessenek 800 ezer forintot", vagyis egyebek mellett a pedagógusoknak járó magasabb fizetést se lehessen kifizetni.