A dollárbaloldal ma is háborúba sodorná az országot

war conflict Horizontal orosz ukrán háború
Ukrán tüzér a bahmuti fronton
Vágólapra másolva!
Nem lankad a háború eszkalációját előidéző európai uniós és amerikai kardcsörtetés, amit itthon a magyarországi dollárbaloldal teljes gőzzel támogat az orosz-ukrán konfliktus kezdetétől. Az elmúlt hetekben az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által indított háborúpárti plakátkampányt is magáévá tette a baloldal, ami nem meglepő, hiszen ismert tény, hogy a 2022-es választások előtt 4 milliárd forintnak megfelelő dollár érkezett az ellenzékhez Amerikából. Összeállításunkban felidézzük a baloldal legmarkánsabb háborúpárti megnyilvánulásait és annak hátterét.
Vágólapra másolva!

Rendületlenül folytatja a háborúpárti politikát a dollárbaloldal, továbbra is kiállnak Ukrajna fegyveres támogatása mellett, amivel belesodornák Magyarországot a konfliktusba. Nem véletlen, hogy az orosz-ukrán háború kezdetétől ezt a kardcsörtető álláspontot képviseli a hazai baloldal, hiszen közben kiderült, hogy a választási kampányukat mintegy 4 milliárd forintnak megfelelő dollárral támogatták az Egyesült Államokból.

A pénz döntő hányada a spekuláns Soros Györgytől származik, aki közismerten a jelenleg kormányzó amerikai demokraták egyik meghatározó háttérembere, és finanszírozója.

A magyarországi dollárbaloldalhoz az Egyesült Államokban bejegyzett Action for Democracy nevű alapítvány közvetítésével érkezett a pénzügyi támogatás nagy része. Az NGO vezetője Karácsony Gergely főpolgármester és Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnök bizalmi embere, Korányi Dávid. Ez a szervezet közvetlenül a tavaly áprilisi választás előtt jött létre, és feladata az volt, hogy befolyásolja a hazai belpolitikát a kormányváltás érdekében.

A pénzekből részesült a Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom, de jelentős, milliárdos nagyságrendű összeg érkezett a baloldali kampányt lebonyolító DatAdat nevű céghez és a szintén Gyurcsány-Bajnai tengelyhez köthető és médiahálózatot is működtető Oraculum 2000 Kft-hez.

A törvénysértés gyanúját felvető külföldi finanszírozás ténye nyilvánvalóan arra enged következtetni, hogy ezért valamilyen megrendelést kellett, vagy kell ma is teljesítenie a dollárbaloldalnak és a vele együttműködő dollármédiának. Így már nem annyira meglepő, hogy ragaszkodnak a választói akarattal ellentétes háborúpárti politikához.

A közelmúltban a budapesti amerikai nagykövetség indított plakátkampányt. Forrás: Facebook

Háborúpárti plakátkampányt indított az amerikai nagykövetség

A közelmúltban a budapesti amerikai nagykövetség indított plakátkampányt, amellyel a magyar kormány azonnali tűzszünetet követelő békepárti álláspontját akarták ellensúlyozni. A példátlan módon egy idegen ország által megrendelt és finanszírozott hazai politikai kampányakciót azonnal magáévá tette a dollárbaloldal, a Jobbik elnöke és meghatározó politikusai a plakátokon szereplő „Ruszkik haza!" jelszót állították be háttérképnek a közösségi oldalaikon.

A baloldali politikusok megdolgoznak a dollárokért, 15 hónapja próbálják meggyőzni a hazai közvéleményt a háborúpárti uniós és amerikai álláspont helyességéről – kevés sikerrel.

A 2022. áprilisi választások előtt a legfontosabb kampánytéma az ukrajnai konfliktus és az arra adott európai, iletve magyar válasz volt; katonai, politikai és gazdasági téren egyaránt.

Ezeket mondta a háborúpárti baloldal

Elsőként érdemes felidézni a háború kitörését közvetlenül megelőző, valamint az azt követő, április 3-ig terjedő időszak baloldali nyilatkozatait.

Márki-Zay Péter, volt baloldali miniszterelnök-jelölt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMN) elnöke 2022. február 13-án egy Partizán interjúban azt mondta:

Márki-Zay Péter Forrás: MTI/Rosta Tibor

Márki-Zay Péter 2022. február 23-án a német Tagesspiegelnek adott interjúban így vélekedett:

Kendernay János Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Kendernay János (LMP) 2022. február 27-én a Facebookon nyilatkozott így:

Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 2022. február 28-án a Facebookon azt írta:

Ara-Kovács Attila Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ara-Kovács Attila, a DK EP-képviselője 2022. február 28-án, miután részt vett egy fegyverszállításokat követelő brüsszeli tüntetésen ezt mondta:

A CIKK A KÖVETKEZŐ OLDALON FOLYTATÓDIK! A FOLYTATÁSÉRT KÉRJÜK, HOGY LAPOZZON!