Családi vállalkozásban dílerkedett házi őrizete alatt egy férfi

Vágólapra másolva!
Drogot árult bűnügyi felügyelete alatt egy kiskunmajsai férfi. A dílerkedésbe öccsét és élettársát is beszervezte, akik készséggel segítettek neki. Ezért testvérével együtt fegyházba is kerülhet.
Vágólapra másolva!

A kiskunmajsai férfi 2021 szeptemberén került házi őrizetbe egy korábbi bűncselekmény miatt. Mivel nem tehette ki a lábát a lakásból, elhatározta, hogy dílerkedéssel fog pénzt keresni.

Ezért felvette a kapcsolatot több másik dílerrel is, akik

heti rendszerességgel kristályt és marihuánát szállítottak a házhoz, hogy továbbértékesítse a drogot.

A férfi ezekből egy kés hegyével 0,1 grammos adagokra osztotta el, és alufóliába csomagolva 1.000 forintért árulta a lakására érkező vevőinek. A nagyobb adagok kiméréséhez digitális mérleget használt.

A dílerkedésben a férfi élettársa és közelben lakó öccse is részt vett.

Általában a testvére vette át a pénzt a házhoz érkező vásárlóktól, és kivitte a férfi által kiporciózott drogot. A vevőket időnként a férfi élettársa szolgálta ki. Többen is voltak, akik naponta vásároltak tőlük.

A férfi emellett a házuknál dolgozó munkást többször is kristállyal fizette ki.

A kiskunhalasi rendőrök tavaly júliusban tartottak házkutatást náluk, melynek során kábítószert és új pszichoaktív anyagot, ezen kívül 830 ezer forintot, digitális mérleget és kábítószerrel szennyezett kést is lefoglaltak.

Forrás: Origo

Az ügyészség a büntetett előéletű férfi és öccse ellen bűnszövetségben elkövetett

kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt emelt vádat, ezért velük szemben fegyházbüntetés kiszabását javasolta.

A nőnek új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt kell felelnie.