Két fadarabbal vezetett az M6-oson egy láb nélküli férfi

rendőrautó, csőben
Vágólapra másolva!
Egy mozgásában erősen korlátozott, 47 éves szabadszállási férfi akadt fenn a fokozott ellenőrzésen az M6-os autópálya Tolna vármegyei szakaszán - olvasható a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldalán. 
Vágólapra másolva!

Ahogy fogalmaztak, még a rendőrök is meglepődtek, amikor május 9-én az M6-os autópályán Dunaszentgyörgynél megállítottak egy autót. A kocsi feltűnő volt, mert minden irányból le volt sötétítve. Ugyanakkor nem ez volt az egyetlen és még csak nem is legnagyobb szabálytalanság, amit a sofőr elkövetett. A kocsi ellenőrzésekor "számos megdöbbentő dolgot" láttak a rendőrök.

- írták.

A sofőr két fadarabbal vezetett.

Az egyikkel a féket, a másikkal a gázpedált nyomta úgy, hogy a fadarabok rá voltak drótozva a pedálokra.

És amikor a jogosítványát kérték, kiderült, hogy soha nem is volt neki, ráadásul eltiltás hatálya alatt vezet. Az adatok ellenőrzésekor azt találták, hogy felfüggesztett börtönbüntetése van hasonló bűncselekmények miatt.

A nyilvántartó adatai szerint a 47 éves férfival szemben a legutóbbi eltiltása óta máshol is indult már eljárás, és a korábbi években többször kapták el eltiltás hatálya alatti és engedély nélküli vezetés miatt.

Ugyanakkor nem az ő az egyetlen, aki így oldotta meg, hogy lábak nélkül vezethessen. Tavaly nyáron egy bottal kitámasztott gázpedállal okozott balesetet egy 71 éves sofőr Ecseren. Egy gyereket ütött el.