Hatalmas robbanás volt Sopronban, a lakók sírva menekültek - videó

Egy 91 éves férfi a lakásában szenvedett életveszélyes sérüléseket.
Vágólapra másolva!
Ahogy arról korábban beszámoltunk, robbanás történt Sopronban, a Kossuth Lajos utca egyik háromszintes társasházában hétfő éjszaka. Egy ember súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett - közölte Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Vágólapra másolva!

Egy tizenkét lakásos társasházban történt a robbanás, ami miatt a lakóknak el kellett hagyniuk az épületet. Nekik a Hotel Lővérben biztosítottak szállást éjszakára. Ennek költségét a soproni önkormányzat állja - mondta Farkas Ciprián, a város polgármestere.

Társasházi lakás 2023. május 9-én Sopronban, a Kossuth Lajos utcában, ahol robbanás történt előző éjszaka. Forrás: MTI/Filep István

A robbanás okát egyelőre vizsgálják.

A robbanás következtében több parkoló autó is megrongálódott, a detonáció még a szemközti házak ablakait is betörte. Rengeteg a törmelék a szerencsétlenség helyszínén, a környéket lezárták a rendőrök.

Egy 91 éves férfi a lakásában szenvedett életveszélyes sérüléseket Forrás: MTI/Filep István

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt közölte: tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert a tűzoltók kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki.

A Kisalföld úgy tudja, hogy a súlyosan megsérült lakó egy idős férfi, aki életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. A tűzoltók elzárták a házban lévő gázvezetéket. A Sopron Média Facebook-oldalán arról tájékoztattak, hogy egy 91 éves férfi a lakásában szenvedett életveszélyes sérüléseket; a férfit kórházba szállították.

A robbanás helyszínéről ITT talál fotókat.