Kiadhatják a rettegett brazil drogdílert, akit két éve Budapest belvárosában fogtak el

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Tavaly nyár óta kiadatási letartóztatásban van az a brazil férfi, akit kábítószerkereskedelem mellett gyilkosság és pénzmosás miatt is több államban is köröztek. Az igazságügyi miniszter dönt arról, melyik állam veszi kezébe az ügyét.
Vágólapra másolva!

A brazíliai büntetőbíróság 2020 novemberében bűnszervezetben elkövetett

kábítószer-kereskedelem, csempészet, pénzmosás, emberölés, valamint okirat-hamisítás miatt nemzetközi elfogatóparancsot adott ki egy most 65 éves brazil férfival szemben.

A férfit 2022. június 21-én Budapest belvárosában fogták el, majd őrizetbe vették, és a törvényszék elé állították, amely június 23-án elrendelte a férfi ideiglenes kiadatási letartóztatását.

A döntés ellen a brazil férfi és ügyvédje fellebbezett arra hivatkozva, hogy a brazíliai jogállami és börtönviszonyok miatt a férfit hazájának nincs helye kiadni.

A fellebbviteli főügyészség javasolta a törvényszék végzésének helybenhagyását.

A másodfokú bíróság tavaly július 1-jén helyben hagyta a férfi kiadatási letartóztatását.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Belga Királyság európai elfogatóparancsával, a a Brazil Szövetségi Köztársaság, továbbá az Amerikai Egyesült Államok kiadatási kérelmével érintett férfi

kiadatási letartóztatását és a kiadatás feltételeinek fennállását a Fővárosi Törvényszék március 27-én megállapította, melyet a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú eljárásában május 15-én helyben hagyott.

Az igazságügyi miniszter dönt majd arról, hogy a szóba jövő államok közül melyik eljárásához adja át a brazil férfit.