Gyereknek adott el drogot egy nógrádi nő

Vágólapra másolva!
4 évről 6 évre súlyosították a büntetését annak a 31 éves nőnek, aki többször is adott el drogot két vevőjének, akik közül az egyik egy 17 éves kamasz volt. Ezen kívül ő maga is fogyasztott a drogból.
Vágólapra másolva!

34 éves férfi vevőjének legalább négyszer, a másiknak pedig, akiről tudta, hogy még nem felnőtt, legalább háromszor adott el alufóliába tekert, fehér színű por, állagú anyagot a nő 2021. április és június között melyről. Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy kábítószernek minősül, mivel egy etil-hexedron nevű vegyületet tartalmaz. A lakásán árulta, adagonként 2.000 forintért.

Forrás: Magyarország Ügyészége

Az ügyben a balassagyarmati bíróság a kábítószerkereskedelemmel és annak birtoklásával vádolt nőt 4 év börtönbüntetésre ítélte. A döntéssel szemben az ügyészség súlyosításért fellebbezett. A Nógrád Vármegyei Főügyészség – a járási ügyészség indokait fenntartva – kifejtette, hogy a többszörösen büntetett nő igen súlyos bűncselekményt követett el, illetve több a súlyosító tényező is van, ami miatt hosszabb büntetést érdemel. Az ügyében másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék az ügyésszel egyetértve

6 év börtönt szabott ki a nővel szemben.

A döntés jogerős - írja az Ügyészség oldala.