Kis híján agyonvertek egy férfit Jászapátiban

Vágólapra másolva!
Egy Jászapátiban élő férfi azért ment el az egyik ismerőséhez, hogy megbosszulja azt, ami a rokonával történt, de az ismerőse a társaival együtt úgy megverte, hogy majdnem belehalt.
Vágólapra másolva!

A férfi az egyik barátjával együtt 2019 márciusában részegen, egy macsetével a kezében ment el az ismerőséhez, hogy számon kérje rajta azt, amit a rokonával tett. Az ismerős két társával együtt kerti szerszámokkal felfegyverkezve lépett ki az utcára, gyakorlatilag a férfi fogadására. Amikor a férfi és a barátja ezt meglátta, úgy döntött, inkább elszalad. A három fős banda üldözni kezdte őket.

A férfit a banda egyik tagja utolérte és fejbe csapta egy lapáttal, amitől elesett.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A földön fekvő férfit a három másik tovább verte a szerszámokkal egészen addig, amíg el nem ájult. A barátja elmenekült.

A férfinak többek között nyílt koponyacsont-törése lett és megzúzódott az agya, amitől életveszélyes állapotba került.

A támadókat elfogták és bíróság elé állították. A Szolnoki Törvényszéken első fokon 4, illetve 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítéltek két támadót, visszaeső társuk pedig 5 év 6 hónapot kapott. Az ítélet fellebbezések miatt nem jogerős. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azt javasolja, hogy az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla hagyja helyben az első fokú ítéletet - írja az ügyészség.hu.