Halálra verte alkalmazottját egy szeszfőzde-tulajdonos

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Fellebbezett büntetése ellen az a férfi, aki 2021 őszén agyonverte alkalmazottját egy szeszfőzdében, miután pénzügyi okok miatt összeveszett vele. A fellebbviteli főügyészség azonban nem tartja indokoltnak az enyhítést, így a férfi számíthat az elsőfokon kiszabott 15 év börtönre.
Vágólapra másolva!

2021 októberében a férfi az általa üzemeltetett szeszfőzdében részegen összeveszett egy alkalmazottjával az eladott pálinkáért kapott pénz miatt. A vita hevében többször is megütötte ököllel, majd

egy szerszámnyéllel is végigvert a földön fekvő férfi testén, fején és végtagjain, ezután rátaposott, és megrugdosta. Az áldozat súlyos orr-, nyelvcsont- és sorozat-bordatörést szenvedett. Mindez légzési- és keringési elégtelenséget okozott nála, amibe belehalt.

A letartóztatásban lévő férfi beismerte bűnösségét.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az elsőfokon eljáró Kecskeméti Törvényszék a férfit

15 év börtönre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a férfi és ügyvédje elsődlegesen azért fellebbezett, hogy a bűncselekményt halált okozó testi sértésként minősítsék, másodlagosan pedig enyhébb büntetés kiszabása érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség

megállapította, hogy az elsőfokú bíróság a vádlott bűncselekményét is helyesen minősítette és a kiszabott büntetés enyhítése sem indokolt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.