Erőszakos szélsőbaloldali tüntetés Budapesten: vasrudakkal szurkálták, dobálták a rendőröket

Tüntetés, demonstráció, tanár-diák tüntetés, diáktüntetés, tanár, diák, Egységes Diákfront, PDSZ, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, menet a Szent István Bazilikától, Budapest, könnygáz, rendőr, rendőrök, 2023.05.03.
Vágólapra másolva!
Az eddiginél is erőszakosabban támadtak a rendőrökre a szélsőbaloldali tüntetők a Várban: vasrudakkal szurkálták, kövekkel és sörösdobozokkal dobálták őket. Az erőszakos akciók vezető alakja Tompos Márton momentumos országgyűlési képviselő volt, aki elsők között tört át a kordonon, majd a rendőrökre támadt. A rendőrök hivatalos személy elleni erőszak miatt öt embert állítottak elő, mindegyikük 20 év feletti.
Vágólapra másolva!

Ahogy az közismert, a Karmelita kolostor előtti téren építési terület van, ahol rengeteg kockakő és építési anyag van, a rendőrök ezért nem engedték be az egyébként is törvénytelen, előre be nem jelentett tüntetés résztvevőit.

Egy arcát eltakaró tüntető. Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Ezután többen csuklyában támadtak a rendőrökre, voltak, akik rájuk döntötték a kerítéseket. A közvetítésekben jól hallható volt, hogy a rendőrök többször felszólították a randalírozókat, végül kénytelenek voltak könnygázt bevetni.

Sokan gázálarcban, vagy arcukat eltakarva mentek a Várba Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Az erőszakos tüntetés egyik vezetője Tompos Márton országgyűlési képviselő volt, aki elsők között rontott be az építési területre, majd megtámadta a rendőröket, ezért előállították (itt fontos megjegyezni, hogy - Hadházy Ákos és a dollármédia hazugságaival ellentétben - a mentelmi jog tettenérés esetére nem vonatkozik, márpedig a rendőrök megtámadása nyilvánvalóan ennek számít).

A rendőrök öt embert állítottak elő, nincs köztük 20 év alatti fiatal.