Elképesztő, mit rögzített egy győri biztonsági kamera

Kábeldarabbal és vascsővel követeltek több pénzt az elkövetők, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség sajtóközlemény
Vágólapra másolva!
Két férfi, apa és fia, egy autó eladásánál, a kialkudott vételáron felül, önbíráskodással próbáltak pénzhez jutni, ami miatt eljárás indult ellenük. A Győri Járási Ügyészség ügyészei vádat emeltek a férfiakkal szemben. 
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint tavaly októberben Győrben egy férfi eladott egy autót 100 ezer forintért. A vevő 45 ezret helyben kifizetett, négy nappal később még 80 ezer forintot adott át az eladónak. Az összeg az átíratási költségekre figyelemmel emelkedett meg.

Megállapodtak, hogy az eladó másnap elviszi a vevőnek a kitöltött adásvételi szerződést.

Másnap az eladó elment a vevőhöz, de adásvételi szerződést nem vitt, ugyanakkor újabb összeget kezdett követelni tőle. Ezen nagyon összevesztek, kiabáltak is egymással. Az eladó dühösen elhajtott a helyszínről azzal, hogy mindjárt jön. Így is lett, pár perc múlva megérkezett, csakhogy már nem egyedül. A fia és még három férfi elkísérte. Ahogy kiszálltak az autóból, máris

rátámadtak a vevőre egy kábeldarabbal és egy vascsővel.

Többször ütötték mindenhol, ahol érték, miközben pénzt követeltek tőle, és mindezt egy biztonsági kamera előtt. Végül éppen arra járó emberek fékezték meg a támadókat, akiknek az áldozata nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetett előéletű apát és fiát önbíráskodás kísérletével és könnyű testi sértéssel vádolja.

Az ügyet a Győri Járásbíróságon tárgyalják.