Nyomoz a NAV Karácsony 500 milliós pénzmosási ügyében

Vágólapra másolva!
Elrendelte a nyomozást az adóhivatal Karácsony Gergely mozgalmának átláthatatlan, pénzmosás gyanúját is felvető ügyében – írja a Magyar Nemzet.  Ahogy azt többször megírtuk, a 99 Mozgalom számlájára Perjés Gábor fizetett be több részletben, készpénzben félmilliárd forintot (nagy részét euróban és fontban), amelynek eredetéről semmit nem tudni.
Vágólapra másolva!

Eljárást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Karácsony Gergelyhez köthető 99 Mozgalom ügyében – írja a lap.

A NAV sajtóosztálya a Magyar Nemzet kérdésére azt válaszolta: „a kérdéseivel kapcsolatban nincs nyilvánosságra hozható információ".

A történet előzménye, hogy nemrég feloldották a titkosítás alól a Nemzeti Információs Központ (NIK) új jelentését, amely a baloldalhoz került, homályos eredetű pénzekről szól. A jelentés többek között azt tartalmazza, hogy Karácsony Gergely párbeszédes párttársa, Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között tizenkilenc alkalommal összesen 506 millió forintot fizetett be az általa vezetett, a főpolgármester által alapított 99 Mozgalom számlájára. Öt tranzakció egyébként az ötvenmillió forintot is meghaladta. A befizetések nagyobb része, nagyjából négyötöde euróban vagy fontban történt. A jelentés szerint

A főpolgármester zavarosan azzal védekezett, hogy "mikroadományokból" jött össze a rendkívüli bevétel, amelyből elvileg Karácsony kampányát finanszírozták. Érdekes, hogy Perjés a mozgalom inaktívvá válása után közel egy évvel is jelentős, többmilliós tételeket fizetett be a 99 Mozgalom számlájára - akkor, amikor Karácsony már rég visszalépett.