Ajánló a HírTV keddi Radar című műsorából

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

A műsor egy korábbi adásából ajánljuk: Kamerájuk ott volt, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési igazgatóságának munkatársai elindultak a Budapesti Nagybani Piac ellenőrzésére.

A NAV-osok hűtőkamionokat állítottak meg, és alaposan átvizsgálták a járműveket, elsősorban a szállítmányok eredetére és a szállítólevelekre voltak kíváncsiak.

AUGUSZTUS 8-ÁN, KEDDEN A MŰSORBAN:

ÁRVÍZVESZÉLY - Az elmúlt napokban káosz uralkodott szinte az egész országban a tomboló viharok miatt. Útra dőlt fák, nem működő jelzőlámpák, kidőlt táblák és villanyoszlopok. Több budapesti bevásárlóközpont parkolóját is teljesen ellepte a víz. A Katasztrófavédelmet és a Dunai vízirendészetet kérdeztük a védekezésről.

A MENTŐMELLNYNEK KÖSZÖNHETIK AZ ÉLETÜKET - Gyerekekkel borult be egy csónak hétfő reggel a Dunába. A 7 éves kisfiú és a 13 éves lány az apukájukkal a Lupa-szigetre indult, a rossz körülmények miatt a Lánchídnál ki akartak kötni, közben azonban az erős sodrás és a nagy szél miatt víz került a csónakba, ami megbillent. Végül a vízi rendőrök mentették ki őket a Dunából. Szerencséjükre mindhárman viseltek mentőmellényt, így nem lett bajuk.

FEGYVERTARTÁS - Egy fegyverszakértő, lő kiképzőt kérdeztünk a fegyvertartás szabályairól. Viplak Attila azt is elmondta, szerinte nem valószínű, hogy egy 9 éves gyermek le tudta volna lőni a farkast.

A VILÁGBAJNOKI ÉRMEK - A világ harmadik legnagyobb eseményéhez méltó, különleges érem kerül majd az atlétikai világbajnokság dobogós helyezettjeinek nyakába. Magyar alkotók munkáját dicséri az érem formája és különleges megmunkálása. A bemutató eseményen jártunk és beszélgettünk az alkotókkal.

AZ ORSZÁG LEGIDŐSEBB FAFARAGÓJA - Az ország legidősebb fafaragója otthonában fogadta stábunkat. Jakkel Mihály immár 93 esztendős, s a mai napig csodák születnek a kezei alatt. Családi házát több mint 200 faragott alkotás díszíti, köztük egy több méter magas készült kép is, de az aradi vértanúk portréi és Puskás Ferenc arcképe is fellelhető. Alkotásai az ország számos pontján megtalálhatóak, művészetét pedig számos díjjal ismerték el. Feleségével, Panni nénivel 64 éve élnek boldogan, így a jó házasság kulcsáról is beszélgettünk velük.

KOMPLEX PSZICHIÁTRIAI GYÓGYÍTÁS - Mágneses stimulációval is tudják már kezelni a depressziós betegeket Magyarországon is. Az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetében, a művészetterápiás osztály mellett megnézhettünk egy Európai Uniós pályázattal elnyert gépet, amit kolléganőnk ki is próbált.

SZELLEMKASTÉLY - Illés Peti kollégánk már jó pár elhagyatott helyet lencsevégre kapott, most egy újabb kísértet helyre viszi el önöket. Saját bevallása szerint is, a szeles idő miatt valóban félelmetes volt az üresen álló épület.

VÉRNYALÓKA NAGYMACSKÁKNAK - Hallottak már az új őrületről a véres jégkrémről? Nem baj, ha nem, ugyanis ez nem az emberek, hanem a húsevő nagymacskák körében lett leginkább közkedvelt. A nagy melegre való tekintettel előszeretettel fogyasztják a jeges finomságot. Mutatjuk továbbá az embernek hitt maláj napmedvét és az újszülött vörös panda kölyköket.

ELKÉPESZTŐ CSÚCSOT DÖNTÖTT A BARBIE - Ha Barbie-rajongásról beszélünk, akkor a barbie babák és a rózsaszín, giccses kiegészítők még talán senkit sem lepnek meg. Egészen elképesztő azonban az az őrület, ami lassan minden iparágba belopózik a Barbie film premierje után. A legnagyobb rajongókat még a síron túl is elkísérheti kedvencük egy Barbies koporsóban.