Hamarosan indul az augusztus 20-i ünnepi programkavalkád

Vágólapra másolva!
Mától több mint 20 helyszínen várja az érdeklődőket a Szent István Nap rendezvénysorozat. A nemzeti értékekre építő programelemek mellett a hazai kulturális értékeket is előtérbe helyező műsorok is várják mindazokat, akik augusztus 18-20. között megfordulnak a Szent István Nap fővárosi helyszínein. 
Vágólapra másolva!

A Csárdafesztiválon a tradicionális hazai gasztronómia ínycsiklandó ételeit magyar nóta és népzenei előadások kísérik majd. A fesztivál programjában résztvevő hét csárda kínálatában összesen mintegy

150 ételkülönlegességet kóstolhatnak meg az érdeklődők a Vörösmarty téren.

Ezen a helyszínen fellépnek olyan együttesek majd, mint Szalonna és Bandája, Lakatos Mónika és zenekara, a Göncöl zenekar vagy a Cimbali Band.

A Magyar Ízek Utcájában pedig az érdeklődők megkóstolhatják az Ország Tortáját.

Az Alkotmány utcát kell felkeresniük azoknak, akik a Szent Jobb és Aranyvonat kiállítást szeretnék megnézni. A Szent Jobbot országos körútra szállító egyedi kocsiszerelvény az államalapító halálának 900. évfordulójára készült 1938-ban, azonban a második világháború alatt megsemmisült, de 2020-ra újjáépítették, és idén újra testközelből megcsodálható.

Kreatív és értékteremtő programokkal várják a magyar divat-és formatervezők a Divat & Design Fesztivál vendégeit a Millenárison. Ugyanitt kapott helyet a Művészkert, egyedi zenei produkciókkal, filmvetítéssel és érdekes beszélgetésekkel.

A nemzet elmúlt ezer évének sorfordító döntéseit mutatja be a Budai Várban megtekinthető Hősök útja programsorozat,

melynek révén hét magyar hős történelmi tetteit ismerhetik meg az érdeklődők hagyományőrző egyesületek és színészek segítségével, 10-15 perces jelenetekben. Szintén a Budai Várban kapott helyet és a Szent István Nap ideje alatt ingyenesen látogatható a Mesterségek Ünnepe. A mintegy ezer hazai és külföldi kézműves közreműködésével megrendezett népművészeti fesztiválon az idén is számtalan táncos és zenés színpadi produkció lesz látható.

A Gellért-hegyen, a Filozófusok kertjében ezúttal egy idilli komolyzenei piknikkel várják a vendégeket

a Szent István Nap szervezői. A Panorama Classicalon híres, illetve kevésbé ismert klasszikus és jazz zenei alkotásokat hallgathatnak meg az érdeklődők.

A Retro Tabánon olyan pop- és rockzene előadók lépnek fel mint Charlie, Demjén Ferenc vagy a Neoton Família. A Műegyetem rakparton, a Road Movie Live keretében pedig Horváth Tamás, a Bagossy Brothers Company, a Lord és a Tankcsapda áll színpadra.

A Szabadrét Fesztivál azoknak nyújt páratlan szórakozást, akik az elektronikus zenéért rajonganak:

az ismert magyar dj-k mellett 360 fokos fotózás, tűzzsonglőrök, festőprogram fogadja az Erzsébet térre látogatókat.

A Szent István Nap rendezvénysorozat 2023-ban új programhelyszínnel is bővült:

a Vigadó Piano elsősorban a bárzene kedvelőit szeretné megszólítani.

Itt kora délutántól estig Edith Piaf, Frank Sinatra és Tony Benett ismert dallamaival, bossa nova melódiákkal és klasszikus amerikai bárzene-szerzeményekkel töltődhetnek fel a hallgatók.

Természetesen a gyerekek sem maradhatnak szórakozás nélkül.

A gyerekprogramok központi helyszíne idén is a Varázsliget.

A Városligetben, a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig húzódó területen a legfiatalabb korosztály képviselői és az idősebbek is igazán jót kalandozhatnak, ahol a mesekiállítással, cirkuszi játszóházzal, bábszínházzal, bűvész- és tűzzsonglőr-előadással tarkított programok lesznek.

A programokkal kapcsolatos részletek és további hasznos információk megtalálhatók a Szent István Nap honlapján (szentistvannap.hu), illetve a rendezvénysorozat hivatalos mobilalkalmazásában.

Szent István napi program helyszínek Forrás: Lounge.hu