Hazugság, hogy magyar dízellel működnének az ukrán tankok

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona, tank
DONBAS, UKRAINE - JUNE 26: Ukrainian soldiers from Tank battalion of the 24th separate mechanized brigade named after king Danylo are seen with T-72 tank on positions near Konstantinivka in Donbas, Ukraine on June 26, 2023. Wojciech Grzedzinski / Anadolu Agency (Photo by WOJCIECH GRZEDZINSKI / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Hazudott a német gazdasági lap, a Handelsblatt, amikor azt állította, hogy az ukrán tankok Magyarországról kapott gázolajjal működnek - mondta Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója az MCC Festen. 
Vágólapra másolva!

A handelsblatt szerint csak a MOL az elmúlt hat hónapban megduplázta Ukrajnába irányuló eladásait. Tekintve, hogy a MOL jelentős mértékben vásárol orosz olajat, így most valószínűleg ez lesz Ukrajna hadigépezetének fő üzemanyaga - állította a lap.

Hernádi Zsolt: Ez egy bődületes hazugság!

Az értesülésről a Mandiner megkérdezte a MOL elnök-vezérigazgatóját. Hernádi Zsolt az MCC Feszten, a közreműködésével tartott színpadi beszélgetésen közölte:

Szerinte az oroszokat akarták ezzel a cikkel felhergelni, mondván, azoknak szállít kőolajat, akik azt utána épp ellene használják fel az ajándékba kapott harckocsik ellátásával.

Tényleg Magyarországról származó orosz dízellel mennek az ukrán tankok? A kép illusztráció! Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Wojciech Grzedzinski

Hernádi közölte: a MOL az ukrán piac csupán hat százalékát adja. A lengyelek körülbelül az ötszörösét adják annak a mennyiségnek, amit a magyar olajtársaság, a litvánok vagy a románok pedig a háromszorosát.

– húzta alá Hernádi.