Baltával támadt a rendőrökre egy férfi Budapesten

Vágólapra másolva!
A férfi e-mailen fenyegette a rendőröket, majd kiment a budapesti Osztrák Nagykövetség épületéhez, amit egy baltával és egy vésővel megrongált. A baltával később a rendőrökre is rátámadt.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly nyártól kezdve úgy érezte, hogy a rendőrség igazságtalanul bánik vele, ezért hogy megfélemlítse őket,

szeptemberben írt neki egy e-mailt, hogy meg fogja bosszulni a hozzáállásukat.

Forrás: Ügyészség.hu

November 2-án a férfi elment a budapesti Osztrák Nagykövetséghez, ahol nem engedték neki, hogy bejelentkezés nélkül a nagykövettel beszéljen. Emiatt egy baltával és egy vésővel megrongálta az épületet. Amikor a rendőrök odaértek felszólították, hogy tegye le az eszközöket a földre. A férfi ehelyett a baltát felemelve feléjük lépett és azt mondta, hogy

"Ha közelebb jöttök, megöllek benneteket!".

Többször felszólításra sem tette le a baltát, továbbra is fenyegetőzött, ezért a rendőrök könnygázt vetettek be ellene. A férfi erre hátrálni kezdett, majd az egyik közelítő rendőr feje és nyaka felé csapott a baltával. Végül sikerült elfogni és megbilincselni.

A kóros elmeállapotú férfi mindezek után sem hagyta abba a rendőrök fenyegetését, több üzenetet is küldött nekik.

Januárban, a történtek miatt a TEK ment a férfiért, hogy kihallgatásra vigyék Budapestre.

A férfi kalapáccsal a kezében várta a rendőröket, majd fenyegetni is kezdte őket.

A kalapácsot többszöri felszólításra sem tette le, ezért elektromos sokkolót használtak ellene. Erre a férfi a rendőrök közé dobta a kalapácsot, ami nem talált el senkit.

Az ügyészség a hivatalos személy elleni emberölés kísérlete, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt indult ügyben a kóros elmeállapotú férfi kényszergyógykezelését javasolja.