Elfogták a kegyetlen vadászokat, akik megölték a jeladós svájci farkast - videó

Vágólapra másolva!
Elfogtak és őrizetbe vettek két férfit - köztük egy hivatásos vadászt - a Magyarországon lelőtt jeladós, svájci farkas ügyében - tudatta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a rendőrség honlapján.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, több száz kilométert kóborolt egy farkas Svájcból indulva, mielőtt Magyarországra ért. Az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett állat vándorlását sokan követték, hiszen a rajta lévő nyomkövető eszköz folyamatosan jelezte, hogy a farkas éppen merre jár, vajon hol talál új családra.

Elfogták a vadászokat, akik kilőtték a svájci farkast Forrás: police.hu

Április elején azonban

- tették hozzá.

A nyomozást - az Aggteleki Nemzeti Park jelzése alapján - ismeretlen tettes ellen természetkárosítás bűntett elkövetése miatt rendelték el.

A rendőrség kutatásokat hajtott végre, szemléket folytatott le, bizonyítékokat gyűjtött, tanúkat hallgatott ki és a svájci hatóságokkal is felvette a kapcsolatot

- írja az oldal.

A nyomozók megállapították, hogy a gyanú szerint

a védett farkast április 1-jén Hidasnémeti külterületén pusztították el egy vadászó társaság tagjai, akik között hivatásos vadász is volt.

Az állat teteméről a jeladót levágták, és a Hernád folyóba dobták, de a nyomozók - búvárok segítségével - megtalálták.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a társaság tagjai tisztában voltak azzal is, hogy egy védett ragadozóról van szó - írták, hozzátéve, hogy az elpusztult állat hollétéről egyelőre nincs információja a hatóságnak.

A két szabolcsi férfit a rendőrség szerdán hajnalban fogta el.

Elfogták a két férfit, akik kilőtték a Svájci farkast Forrás: police.hu

A két férfit kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat - áll a közleményben.