Évekig tartó vesztegetési sorozatra derült fény Budapesten

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Elképesztő méretű vesztegetési sorozatra derült fény, ami miatt összesen 58 vizsgabiztos és ügyintéző ellen emeltek vádat. 20 embernek határozatban mondták ki a büntetését, míg a maradék 38 bűntársnál bizonyítási eljárással folytatódik az ügy.
Vágólapra másolva!

Az év elején a Központi Nyomozó Főügyészség emelt vádat egy fővárosi közlekedési hatóságnál évekig zajló vesztegetési sorozat miatt 58 vizsgabiztossal és ügyintézővel szemben.
Július 10-én és 17-én

20 ügyintéző ügyében az előkészítő ülésen határozat született, amelyben a bűnösségüket bevalló vádlottakat bűnösnek találták hivatali vesztegetésben.

Közülük 19 embert felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre ítéltek, egyikük pedig 2 év próbaidőt kapott. Emellett egy nőt előzetesen mentesítettek a büntetett előélet jogi következményei alól,

tehát büntetlen előéletű maradt volna a későbbiekben.

Az ügyész a határozat ellen fellebbezett, további pénzbüntetés kiszabása és a mentesség eltörlése miatt. Három ember védője is fellebbezett, ketten a pénzbüntetés enyhítése miatt, míg a harmadik a mentesség alkalmazása miatt.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a védelmi fellebbezéseket elutasította, azonban az ügyész mentesség eltörlésére való kérelmét helyben hagyta, mivel úgy ítélték meg, hogy a nő évekig tartó törvénytelen tevékenysége miatt nem méltó arra.