Az új trágárka, Pankotai Lili és Biden embere, az amerikai nagykövet a pécsi Pride-on

pride pécs
Vágólapra másolva!
Elkezdődött a harmadik pécsi Pride, a felvonulás első sorában menetel David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, és a holland nagykövet is.
Vágólapra másolva!

Összesen ötven utcát zárnak le a felvonulás miatt, amelynek hossza összesen három kilométer. A Hír TV tudósítása szerint a felvonulás résztvevői azt tervezték, hogy délután kettő órakor indulnak és két óra alatt teszik meg a távot.

A Mecsek oldaláról indultak a felvonulók a Tettye térről, majd egy belvárosközeli téren ér véget a menet.

A pécsi Széchenyi téren egy másik felvonulás zajlik éppen, a Tanuló város fesztivál és a Pécsi napok, s itt lesz egy pont, amikor a pride-os felvonulók megközelítik ezt a helyszínt, így nem sikerült olyan útvonalat találni, ami nem fut bele másik rendezvénybe.

A felvonuláson idén sokkal kevesebb a résztvevő, mint az előző években. Körülbelül 400-500 ember vonul Pécs utcáin, akik között elég sok a gyerek.

Az eseményt 1000 rendőr biztosítja - írja a Magyar Nemzet.

Azt biztosan lehet tudni, hogy David Pressman, az Egyesült Államok nagykövete és a holland nagykövet is részt vesz a Pride-felvonuláson.

Az eseményen a budapesti tüntetések trágárkodó visszatérő részvevője, Pankotai Lili beszédet mond.

A HírTV helyszíni tudósításából kiderül az is, hogy nagyon sok gyerek is vonul a pécsi Pride-on, közvetlenül Biden embere mögött.