Hollik István: Brüsszel visszatartja a Magyarországnak járó uniós forrásokat, de baloldali szervezeteknek ad pénzt

BEDŐ Dávid; HOLLIK István
Tihany, 2023. augusztus 26. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Szép új világ - Milyen lesz a magyar jövő? című pódiumbeszélgetésen a Tranzit fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 26-án. MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint Brüsszel visszatartja a Magyarországnak jogosan járó uniós forrásokat, ugyanakkor "vígan finanszírozza" a baloldali szervezeteket - erről Hollik István, a kormánypárt kommunikációs igazgatója beszélt csütörtöki videónyilatkozatában.
Vágólapra másolva!

A politikus a Magyar Nemzet cikkére reagált, amelyben a lap azt írta, hogy a Soros-hálózat működésének átszervezésével az Európai Unió a korábbiaknál jóval nagyobb összegekkel száll be a "tőzsdespekuláns projektjeinek" finanszírozásába. Hollik István azt mondta:

miközben a "külföldről finanszírozott baloldal" és Brüsszel közösen azon dolgozik, hogy Magyarország ne kapja meg a tanárok béremeléséhez szükséges és a magyar családoknak, vállalkozásoknak járó forrásokat, addig az Európai Bizottság félmilliárd forintot osztott szét magyarországi, de korábban Soros-hálózat által pénzelt "álcivileknek".

Hozzátette: itt olyan szervezetekről van szó, amelyek "egytől egyig a Soros-hálózathoz kötődnek", és az elmúlt években mindig "egy követ fújtak a dollárbaloldallal" a migráció, gender téma és a háború kérdésében is.

- fogalmazott. A Fidesz kommunikációs igazgatója azt is hangsúlyozta: a teljes keretösszeg a brüsszeli programban 4 milliárd forint, azaz a következő hónapokban is "dőlni fog a lé a baloldalhoz" az európai parlamenti és az önkormányzati választás küszöbén.

- tette fel a kérdést Hollik István.