Migráns bandaháború után szökött át Magyarországra a gyilkos török férfi Ausztriából - itt azonnal elfogták

Vágólapra másolva!
Brutális gyilkosság történt Ausztriában vasárnap hajnalban Bécsújhelyen (Wiener Neustadt). Az eddigi információk szerint egy török migráns férfi gyilkolt meg egy szintén török férfit egy pláza parkolójában, amit több százan végig is néztek. A férfit a magyar rendőrök fogták el a röszkei határátkelőnél, menekülés közben. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap hajnali fél 1-kor egy 34 éves török férfi összeveszett egy szintén török, 42 éves férfival, egy bécsújhelyi pláza parkolójában.

A vita, ami állítólag drogokkal kapcsolatos volt, odáig fajult, hogy az idősebb férfi fegyvert rántott és lövöldözni kezdett. Legalább három golyó el is találta az áldozatát, aki a helyszínen meghalt.

A férfi a gyilkosság után, amit a parkolóban több százan, főként gyerekek, végignéztek, autóba pattant és elmenekült. Az elfogására egy nagyszabású hajtóvadászat indult, amihez hozzátartozott a nemzetközi elfogatóparancs kiadása is.

Az osztrák rendőrök képtelenek voltak elfogni a férfit, aki Magyarországon kaptak el.

A röszkei határátál akarta elhagyni az országot, azonban a magyar rendőrök az ellenőrzése során megtudták, hogy emberölés miatt van ellene kiadva elfogató parancs, ezért elfogták.

Az autóján egy fegyvert és lőszereket találtak nála, amit lefoglaltak.

Feltehetőleg azért indult Magyarország felé a férfi, mert a gyilkosság helyszínéhez nagyon közel van a határ.

Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt indult eljárás ellene a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságon, ahol őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. Az osztrákok a férfi kiadatását kérték, aminek az elbírálása folyamatban van.

Az még nem tudni pontosan, hogy miért történt a brutális utcai kivégzés, de az osztrák rendőrök nyomozása kiterjed a kábítószer kereskedelemre és az esetleges pénzügyi adósságokra is.

Az érintett osztrák település polgármestere, Klaus Schneeberger is megszólalt az ügyben, és megköszönte a magyar hatóságoknak a gyilkos elfogását.

– mondta a polgármester.

A pláza parkolójában vasárnap délelőtt egy bolhapiac lett volna megtartva, ezt azonban a tragédia miatt törölték.