Rengeteg ember ment megemlékezni a hős rendőrre

Rendőr, megemlékezés, rendőrgyilkos áldozata, 2023. 01. 13., Baumann Péter, főtörzsőrmester, meggyilkolt rendőr, 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi, Budapest, Bocskai út 90, 1113
Vágólapra másolva!
Rengeteg ember ment el arra a megemlékezésre, amelyet az éjszaka meggyilkolt rendőr, Baumann Péter tiszteletére tartottak. A férfi februárban lett volna 30 éves. A főtörzsőrmester hősi halottá nyilvánítását a rendőrség megkezdte.
Vágólapra másolva!

Délután öt órára hirdettek megemlékezést a rendőrök meggyilkolt kollégájuk, Baumann Péter emlékére. Ennek ellenére, már jóval öt óra előtt rengetegen gyűltek össze. Alig találtak parkolóhelyet azok, akik autóval érkeztek.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Természetesen rengeteg volt a rendőr, de sokan mások is úgy gondolták, hogy leróják a kegyeletüket. Ők párfős csoportokban beszélgettek a történtekről és az emlékeikről.

A férfi egyik barátja a könnyeivel küszködve annyit mondott, hogy

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Több mentőautó is várakozott a megemlékezés mellett,

ők is le akarták róni a tiszteletüket. Csoportosan 10-20 ember, egyszerre mentek a kihelyezett emlékhely elé.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

15 perccel a megjelölt kezdés előtt már az autók alig tudtak behajtani a Rőf utcába, annyian álltak mindenfele. Végül az utcát le is zárták.

A rendőrök egy szál fehér rózsával fejezték ki a tiszteletüket.

Egy 3-4 év körüli kisfiú is hozott virágot. De nem ő volt az egyetlen, mások is magukkal hozták a gyereküket. A tömeg egyre nagyobb lett ahogy közeledett az 5 óra. A gyertyák száma is folyamatosan nőtt.

Rétvári Bence is részt vett a megemlékezésen Fotó: Csudai Sándor - Origo

A tömeg némán emlékezett a hős rendőrre, miközben a háttérben folyamatosan szólt valamilyen sziréna.