Deutsch Tamás: Politikai szponzorok és politikai szponzoráltak találkozója a baloldal konferenciája

Vágólapra másolva!
A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője a dollárbaloldal, a Soros-hálózat és az európai baloldali liberális elit gyűlöletworkshopjaként értékelte szerdai sajtótájékoztatóján a Budapest Fórum 2023 konferenciát, amelyet a Political Capital, a CEU Demokrácia Intézet és a Fővárosi Önkormányzat rendez a fővárosban.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás újságíróknak azt mondta:

a szerdán kezdődött kétnapos konferencia valójában "a politikai szponzorok és a politikai szponzoráltak" találkozója,

ahol azok fogalmaznak meg a "gyűlölet hangján mindenféle durvaságokat" a szuverenista magyarokkal és lengyelekkel kapcsolatban, akik az elmúlt években Magyarországra "gurítottak" legkevesebb 3 milliárd forintnyi dollárt annak érdekében, hogy számukra kedvező politikai változást érjenek el.

Úgy fogalmazott: a

vagyis azok, akiknek a szervezeteihez, kampányához érkezett ezt a forrás. Ide sorolta a "dollárbaloldal politikusait", így Cseh Katalint és Karácsony Gergelyt, és a "dollárbaloldali médiát" is.

Deutsch Tamás - aki a sajtótájékoztatót a konferenciának helyet adó CEU Nádor utcai épülete előtt tartotta - úgy vélte:

a tanácskozás helyszíne is szimbolikus, mert a magyar és az európai baloldaltól évek óta azt hallják, hogy a CEU Budapestről "elűzetett".

Arra is felhívta a figyelmet: a konferenciának a "Soros-egyetem" mellett szervezője a Fővárosi Önkormányzat is, amely bár saját elmondása szerint rendkívül súlyos anyagi problémákkal küszködik, érdekes módon erre van pénze.

A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője azt pedig "botránynak" nevezte, hogy amikor a "magyar polgárok elsöprő többségének bizalmából megválasztott" kormány tárgyalást kezdeményez az Európai Bizottsággal, akkor az esetek nagy többségében erre nemet mondanak a Bizottság tagjai, de amikor a "dollárbaloldali hálózat", a "Soros-hálózat" szervez "gyűlöletworkshopot", akkor személyesen vagy online részt tudnak venni a konferencián.

Hangsúlyozta:

Magyarországon a dollárbaloldal szponzorai között ott szerepelnek az európai uniós intézmények, így az Európai Bizottság is, ahonnan a következő időszakban is milliárdos nagyságrendben érkeznek majd kampánypénzek Magyarországra.

Szerinte ezért ez a konferencia is világossá teszi, hogy a következő hetekben, hónapokban a lehető leghatározottabban fel kell lépni az ellen, hogy külföldi kampánypénzeket magyar politikai szereplőkhöz juttassanak, így vásárolva politikai befolyást.

A Political Capital, a CEU Demokrácia Intézet és a Fővárosi Önkormányzat idén immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Budapest Fórumot.