Egy évvel ezelőtt megjósolták Krausz Ferenc Nobel-díját

Vágólapra másolva!
Magyarország kormánya 20 milliárd forinttal támogatta Krausz Ferenc professzor kutatócsoportját. A csoport betegségmegelőzésben és egészségmegőrzésben tesz korszakalkotó felfedezéseket - idézte fel az egy évvel ezelőtt történteket György László kormánybiztos, aki 2022-ben már megjósolta a fizikai Nobel-díjat a tudósnak.
Vágólapra másolva!

"A több, mint egy éve, 2022. szeptember 6-án közzétett közösségi-média posztomban előrejeleztem Krausz Ferenc fizikai Nobel-díját" - írta közösségi oldalán György László. A kormánybiztos felidézte,

Magyarország kormánya 20 milliárd forinttal támogatta Krausz Ferenc professzor kutatócsoportját.

A támogatás odaítéléséréről még 2019-ben született meg a kormány döntése (1096/2019).

György László felidézte, hogy tavaly szeptemberben Krausz Ferenc professzor volt a vendége, aki a 2022. évi fizikai Wolf-díj nyertese.

Magyarország kormánya 20 milliárd forinttal támogatta Krausz professzor kutatócsoportját. A csoport betegségmegelőzésben és egészségmegőrzésben tesz korszakalkotó felfedezéseket!"

György rámutatott arra, hogy Krausz professzor csapata egy rutinnak számító vérvétellel levett mintából készít ún. lézeres molekuláris ujjlenyomatot. Előzetes eredmények szerint a módszerrel egyes súlyos betegségek – így például rákos daganatok - kialakulása válhat korai szakaszában kimutathatóvá, amikor ezek a betegségek megfelelő orvosi terápiával sikeresen kezelhetők.

Az egész élet rezgés. A jó kisugárzású emberekről szoktuk például azt mondani, hogy jó a rezgésük. A betegség nem más mint a testünkben lévő molekulák elhangolódása, rezgésének, frekvenciájának megváltozása. Krausz professzor úrék kutatása arra irányul, hogy életkortól függően meghatározzák az egyes molekulatípusok egészségesnek tartott rezgéstartományát és a mesterséges intelligencia segítségével, nagyszámú vérminta vizsgálata alapján megtalálják a molekulák rezgésének elhangolódása és a betegségek közötti összefüggést" - szerepel György László bejegyzésében.

Ezért éri meg a magyar felfedezésekbe fektetni" - zárta bejegyzését György László kormánybiztos.