Megjelent G. Fodor Gábor A „késes" ember című legújabb könyve

Demeter, Szilárd, A, valahol, szabadsága,  Rendhagyó, hazaszótár, könyv, bemutató, G, Fodor, Gábor, XXI, Század, Intézet, Békés, Márton, Ferkó, Dániel, 2023.09.27.,
Vágólapra másolva!
Új kötettel jelentkezik G. Fodor Gábor politikai filozófus, a XXI. Század stratégiai igazgatója, aki A „késes" ember című könyvében ezúttal a gondolatháború síkjára kalauzolja az olvasókat - közölte a XXI. Század Intézet. 
Vágólapra másolva!

Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész professzor a könyv előszavában úgy fogalmazott:

Az intézet megjegyzi, a fenyegető erőt jelképező főcím mellett az egyszavas alcím (Gondolatháború) rávilágít, hogy a kiadvány valójában a gondolatháború problematikájáról szól, mely a szerzőt már régóta foglalkoztatja:

Hozzátette, hogy a gondolatháború tehát van, velünk (és bennünk) él, minden, ami életünk szerves részét képezi, pl. a hétköznapok, a párkapcsolatok, a munkahelyi viszonyok, a politika, a sport, gondolatháborúk által formálódik. „Azzal, hogy tudomást se veszünk róluk, megint csak veszítünk." – hívja fel a figyelmet a szerző, aki életünket és sorsunkat alakító gondolatvilágunkat „műveletek" és „ellenműveletek" láncolatának állítja be.

Forrás: XXI. Század Intézet

G. Fodor Gábor meggyőződése szerint, minden gondolatháború játszma. A játszmát lehet vállalni, vagy nem vállalni; az élet utólag fogja igazolni, mi volt a helyes, mi volt az „értelmes" megoldás. A gondolatok mellé fogalmak társulnak. És újabb gondolatok, amely gondolatláncokat alkotnak.

A XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója mondatokba foglalta gondolatláncait. Gondolatai élesek, kritikusak, néha késpengeként hasítanak belénk. Ugyanakkor a szerző a rá jellemző módon hívja segítségül a humort, a szarkazmust, hogy oldja a feszültséget - írta meg az Intézet.

A Politikai virológia és Az Orbán-szabály szerzőjétől megszokhattuk bátor kiállását. Bátran választ nehéz témát, bátran érvel. Bátor, mert megírta ezt a könyvet, mert küzdeni akar, mert önként vonul be a háborúba: önként vonul a gondolatháború frontjára. De leteszi a fegyvert, ha indokolt.

A kötet megvásárolható a Terror Háza Múzeum webshopjában és a könyvesboltokban.

https://webshop.terrorhaza.hu/hu/termek/a-keses-ember/