A Soros-birodalom kiemelt aktivitása sokaknak szemet szúr a Közel-Keleten

A Hamász egyik vezetője poitikai kellékként használta egy lelőtt terrorista kisfiát egy gyűlésen 2021-ben
Vágólapra másolva!
Amíg Magyarországon az általa finanszírozott civil szervezetek a liberális demokráciáért, a woke és gender őrültségekért szállnak síkra, addig az arab országokban olyan szervezetekhez jutnak Soros-pénzek, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a liberális demokráciákkal, a nők egyenlőségéről pedig azt gondolják, hogy burkában a helyük, a férjük után négy méterrel. A Tűzfalcsoport írása.
Vágólapra másolva!

Egy amerikai oknyomozó anyag megállapította, hogy

Soros itthon és Európában a migrációt, keleten pedig a terrort pénzeli. Ráadásul az Izrael ellenes terrort.

A Tűzfalcsoport szerint némileg megmosolyogtató az az álláspont, amikor a magyar kormányt azért vádolja a nemzetközi és hazai baloldali közvélemény-antiszemitizmussal, mert Sorost plakátra teszi. Sorosnál többet kevesen ártottak Izraelnek az elmúlt 20 évben.

A New York Post nemrégiben napvilágot látott oknyomozó anyaga megállapította, hogy

Soros 15 millió dollárt juttatott a Hamasz-párti tüntetések mögött álló csoportokhoz, olyan szervezetekhez, amelyek nyugaton "igazolták a Hamász véres támadásait".

Így jut el Soros pénze a terrorszervezetekhez

A milliárdos üzletember 2016 óta több mint 15 millió dollárt juttatott el a közelmúltban az Egyesült Államokban zajló Hamasz-párti tüntetések mögött álló csoportokhoz. A New York Post áttekintette a Soros által alapított Open Society Foundations nyilvántartását és megállapította, hogy

az adományozó hálózat 13,7 millió dollárt adott egy Tides Center nevű baloldali érdekképviselettel foglalkozó szervezetnek, akik aztán továbbadták a pénzt.

Az antiszemitizmus ellen tüntetnek a Campaign Against Antisemitism (CAA) nevű civil szervezet felhívására tartott megmozduláson Londonban 2023. november 26-án. Forrás: MTI/AP/PA/Jordan Pettitt

Többek között az Adalah Justice Project-nek. Ez az Adalahnevű szervezet természetesen örömposztokban ünnepelte a Hamász terrorakcióját Izrael ellen. Ez a csoport azonban nem feltétlenül a békességéről híres, a szervezet tagjai október 20-án elfoglalták Ro Khannakaliforniai képviselő irodáját és követelték, hogy írjon alá egy tűzszünetre felszólító határozatot. A tűzszünetre felszólító határozat azonban megakadályozná, hogy kiszabadítsák azt a 200 elhurcolt zsidó túszt, akit a Hamász fegyveresei raboltak el a terrortámadás napján. Sőt, Jake Sullivan, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója azt állapította meg, hogy

a Soros által pénzelt balosok tűzszünetre felszólító akciója csak a terroristáknak kedvezne.

Így nyilatkozott:

Többek között arról is írtak, hogy a Soros által pénzelt szervezet, az Adalah is támogatta a New York-i Bryan Parkban október 20-án rendezett megmozdulást, ahol a tüntetők antiszemita rigmusokat skandáltak, és olyan táblákat lengettek, amelyen ez volt olvasható: „Nem ítélem el a Hamászt".

Kisgyerekes anyát menekítenek izraeli rendőrök Askelonban, a gázai határ közelében, a Hamász terroristáinak támadássorozat közben. Forrás: Facebook

De bőségesen kapott Soros-támogatást a Boycott Izrael Mozgalom is, akik deklaráltan antiszemita célokat tűztek ki maguk elé.

Nevezetesen Izrael és a zsidók gazdasági ellehetetlenítését. Ide 2018-ban 60 000 dollárt érkezett az Open Society Foundations-től. A csoport október 21-én „Flood Brooklyn for Palestine" névvel tiltakozást szervezettszintén New Yorkban, ahol a tüntetők Izrael feloszlatására szólították fel a nemzetközi közvéleményt.

Soros agresszívebb Izrael-ellenes szervezeteket is támogatott

A portál szerint az Izrael-ellenes zsidó csoportok a Jewish Voicefor Peace (JVP) és az If Not Now 650000, illetve 400 000 dollárt kaptak.

Mindkét szervezet nagyjából ugyanazt propagálja már évek óta:

  • Izrael nem demokratikus,
  • Gázát nyitottá kell tenni,
  • Izraelt meg kell szüntetni.

Soros György veszélyes a Nyugatra

Rachel Ehrenfeld, a „The Soros Agenda" című könyv szerzője augusztusban azt mondta az egyik konzervatív amerikai zsidó lapnak, a JNS-nek, hogy az Egyesült Államok volt izraeli nagykövete, David Friedman egyszer azt nyilatkozta,

senki sem okozott nagyobb kárt Izraelben, mint Soros.

– mondta a volt nagykövet. Az oknyomozó cikk hatására neves konzervatív publicisták levelet írtak Sorosnak, amelyben felszólították, hogy fejezze be a különféle terrorszervezetek finanszírozását, főleg azokét, akik teljes mértékben meg akarják dönteni a nyugati civilizációt.

Mi a helyzet Soros által pénzelt magyarországi szervezetekkel?

A TASZ, mint Soros legközelebbi magyarországi szervezete egyenesen azért protestál, hogy lehessen „palesztin-barát" tüntetéseket tartani Magyarországon.