Bicskanyitogató, amit a Katona József Színház csinált Vidnyánszky Attila szerint

Vidnyánszky Attila
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója
Vágólapra másolva!
Nagyon rossz irány és megengedhetetlen, amit a Katona József Színház tett azzal, hogy kedvezményeket ajánlott fel a Demokratikus Koalíció tagjainak – jelentette ki Vidnyánszky Attila.
Vágólapra másolva!

Megengedhetetlen, amit a Katona József Színház csinált – fogalmazott Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke a Magyar Nemzetnek a Katona József Színház botránya kapcsán.

Ahogy arról az Origo is beszámolt,

jelentős kedvezménnyel vásárolhattak jegyet a Demokratikus Koalíció, azaz a Gyurcsány-párt tagjai a fővárosi fenntartású Katona József Színházban a novemberi előadásokra.

Köszönjük, hogy a DK közösségének tagja vagy, amit egy különleges lehetőséggel szeretnénk meghálálni! November végéig kedvezményesen – akár 30 százalékkal olcsóbban – vásárolhatsz jegyet Budapest egyik legjobb színházába, a Katona József Színházba! – olvasható a Gyurcsány-párt tagjainak szánt kommünikében.

Bicskanyitogató, amit a Katona József Színház csinált Vidnyánszky Attila szerint Fotó: Éberling András

A botrány kapcsán Vidnyánszky Attila kiemelte, kedvezményt csak nehezebb sorsúaknak, bármilyen nehézséggel élő társadalmi csoportnak ajánlhat fel egy felelős színház.

– hangsúlyozta Vidnyánszky. Mint mondta: „Megint átléptek egy határt, és olyan kapukat nyitnak meg, amelyeket nehéz lesz bezárni”.

Bicskanyitogató ez a hozzáállás

– fogalmazott, majd hozzátette: egyébként az Örkény István Színház igazgatói pályázata is az volt – vagyis hogy a mandátum lejártát megelőzően jóval korábban írták ki a pályázatot –, de azon az ügyön is lazán átsiklottunk.