Ezért láthat rengeteg katonát és hadieszközt az utakon

A páncélos tarackokat vasúton szállítják
Vágólapra másolva!
Folyamatos a katonák és a haditechnikai eszközök átcsoportosítása az Adaptive Hussars 23 többnemzeti gyakorlat kapcsán az ország teljes területén, földön és levegőben.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter elmondta: Az Adaptive Hussars 23 a drasztikusan romló biztonsági helyzetben

lehetőséget teremt a magyar haderő ütőképességének erősítésére,

egyúttal megmutatja, hogy Magyarország megbízható tagja a Szövetségnek, a Székesfehérváron felállított NATO parancsnokság, valamint a Magyarországon települt NATO harccsoport hazánk kiemelt szerepét bizonyítja a keleti szárny vonatkozásában; védelmi kiadásaink pedig már jóval a vállalt határidő előtt elérték a GDP 2 %-át.

A páncélos tarackokat vasúton szállítják Forrás: hmzrinyi.hu

Az elkövetkező napokban

elsősorban Újmajorba indulnak katonai konvojok

többek között Tatáról, Debrecenből, Hódmezővásárhelyről és Kaposvárról, de érkeznek járműoszlopok Pápára, Hajdúhadházra és Tiszaroffra is igénybe véve a fő-, illetve mellékútvonalakat.

A forgalomban résztvevők láthatnak tréleren AN-2 Naszádokat, PTSZ úszó szállító járműveket, valamint „saját lábon" közlekedő BTR-80 harcjárműveket is a korábban megszokott katonai személy-, teher-, illetve speciális (logisztikai) gépjárművek mellett.

A katonai járműforgalom leginkább az M0-s, az M3-as és az M7-es autópályákat, valamint a 7-es és a 8-as főutakat érinti, de vasárnap a levegőben láthatnak ZLIN repülőgépeket és Airbus helikoptereket is, amelyek Szolnokról Pápára települnek át.

Fokozott figyelemmel

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja, ugyanakkor kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai technikai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.