Szenzációs videón a Fejér vármegyében zajló, nagyszabású hadgyakorlat

Military NATO Bundeswehr armed forces Germany Horizontal
Tanks with mounted howitzers („Panzerhaubitze 2000“) of the German armed forces Bundeswehr are driven to the loading area in the Hindenburg barracks in Munster on February 14, 2022. - Six of the German armoured and self-propelled howitzers will be relocated to Lithuania to reinforce the NATO-allied "Enhanced Forward Presence Battle Group" (EFP). (Photo by Gregor Fischer / AFP)
Vágólapra másolva!
A FEOL olvasója videózta le azt a hatalmas katonai konvojt, amely nemrég ért be Fejér vármegyébe Tata felől. A katonai járműforgalom a megkezdődött NATO-hadgyakorlattal függ össze.
Vágólapra másolva!

A Magyar Honvédség „Adaptive Hussars 23" elnevezéssel, a NATO erők részvételével többnemzeti országos hadgyakorlatot tart 2023 novemberében, amelyen az ország védelmi képességeit tesztelik.

A következő hetekben a Magyar Honvédség katonai műveleteket hajt végre az ország több pontján, erősítve a Magyar Honvédség és a civil közigazgatás közti együttműködést - jelentette be korábban Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

- fogalmazott a miniszter.

Az elkövetkező napokban a HM közlése szerint elsősorban Újmajorba indulnak katonai konvojok többek között Tatáról, Debrecenből, Hódmezővásárhelyről és Kaposvárról, de érkeznek járműoszlopok Pápára, Hajdúhadházra és Tiszaroffra is igénybe véve a fő-, illetve mellékútvonalakat.

A forgalomban résztvevők láthatnak tréleren AN-2 Naszádokat, PTSZ úszó szállító járműveket, valamint „saját lábon" közlekedő BTR-80 harcjárműveket is a korábban megszokott katonai személy-, teher-, illetve speciális (logisztikai) gépjárművek mellett

- írja a honvedelem.hu.

A katonai járműforgalom leginkább az M0-ás, az M3-as és az M7-es autópályákat, valamint a 7-es és a 8-as főutakat érinti, de vasárnap a levegőben láthatnak ZLIN repülőgépeket és Airbus helikoptereket is, amelyek Szolnokról Pápára települnek át.

A címlapi kép illusztráció!