Karácsony kiterjeszti a parkolási zónákat, még több helyen kell fizetniük az autósoknak

VII. kerület, Erzsébetváros, parkolás, parkoló, zóna, parkoló zóna, parkolási zóna, fizető parkolás, automata, parkoló automata, parkolóautomata
VII. kerületi fizetős parkolás 2020 július 22-én
Vágólapra másolva!
A fővárosi közgyűlés szerdán elfogadta a parkolási zónák kiterjesztéséről szóló javaslatot, így további négy kerület egyes területein kell majd fizetni.
Vágólapra másolva!

A szerda délelőtti ülésén megszavazta a fővárosi közgyűlés azt a javaslatot, amely a taxiszolgáltatást érintő, illetve egyéb közlekedési tárgyú döntéseket is tartalmaz. Ennek egyik sokakat érintő eleme a fizetős parkolási zónák kiterjesztése, amit azt jelenti, hogy még több helyen kell fizetniük az autósoknak - írta a vg.hu.

Összesen négy kerületet érint a döntés: a IX., a XI., a XII. és a XIV. Azaz Ferencváros, Újbuda, Hegyvidék és Zugló.

Ezekben a kerületekben így változik a parkolás:

A IX. kerületben a „C" várakozási övezetet bővítik a Vágóhíd utca – Üllői út, Könyves Kálmán körút – Soroksári út által határolt területtel.
A XI. kerületben az Őrmezői térség „D" várakozási övezetből „C" övezetbe kerül, a várakozási idő 3 órában történő maximalizálása érdekében. Továbbá a Hegyalja út – Budaörsi út – Zólyom köz – Zólyomi út – Radvány utca – Breznó köz által határolt terület, beleértve a határoló utakat is, továbbá a Nedecvár utca, Breznó köz és a Muskotály utca teljes hosszát bevonják a „C" várakozási övezetbe.
A XII. kerületi 9814/9 hrsz.-ú ingatlant (Istenhegyi út – Németvölgyi út találkozásánál) átsorolják „B" várakozási övezetből „A" övezetbe.
A XIV. kerületben a „C" várakozási övezetet bővítik a Csömöri út – Rákospatak u.– Vezér u.– Egressy út – Lőcsei út – Szugló u. – Fűrész u. – Bosnyák u. – Lőcsei út – Csömöri út által határolt területtel, valamint az Örs vezér tér 11-20. mögötti területet bevonják a várakozási övezetbe.

A városvezetés azzal indokolta a döntést, hogy az elmúlt időszakban egyes kerületi önkormányzatoktól javaslatokat kapott a parkolási övezetekkel kapcsolatban. Ezek átvezetése miatt van szükség a főváros közigazgatási területén a parkolási rendelet módosítására.

Még mindig nincs egységes parkolási rendszer Budapesten

Karácsony Gergely főpolgármester választási ígéretei között szerepelt, hogy egységes parkolási rendszert állít fel Budapesten. Az ötéves ciklus végére sem jött ez létre, bár változások voltak a területen.

A városvezetés azt állítja, az átalakítás külön kérése volt a taxis szervezeteknek, mert ezzel lényegesen egyszerűbbé válik az adminisztráció és a bürokrácia.