Szánalmasan mentegeti a dollárbaloldal Tordai Csabát, Karácsony zavaros ügyeket intéző tanácsadóját - videó

Tordai Csaba, Kontra
Vágólapra másolva!
Továbbra is feltétlen a bizalom a Városházán Tordai Csaba iránt. Déri Tibor gyurcsányista polgármester még meg is köszönte Karácsony jogi főtanácsadójának a munkáját, annak ellenére, hogy Tordainál házkutatást tartottak a 99 Mozgalom gyanús pénzügyei miatt. Niedermüller Péter is elégedett. 
Vágólapra másolva!

- ezt a választ adta még múlt héten pénteken Karácsony Gergely. Úgy tűnik, Tordai iránt a bizalom továbbra is töretlen, hiszen a mai napig a főpolgármester jogi főtanácsadójaként dolgozik.

Mint arról korábban beszámoltunk, Tordai ügyvédi irodájában hamisíthatták meg a Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom félmilliárdos adománygyűjtésének jegyzőkönyveit. Sajtóhírek szerint Tordai nélkülözhetetlen támasza Karácsonynak, ezért elképzelhetetlen, hogy meginogjon a pozíciója.

Tordai Csabát védik Gyurcsány emberei Forrás: Kontra

Karácsony természetesen ismét a sajtót kikerülve, egy hátsó ajtón közelítette meg a közgyűlés termét, így tőle nem lehetett kérdezni. A Fővárosi Közgyűlés baloldali politikusai azonban egy emberként álltak ki Tordai Csaba mellett.

- ezt Déri Tibor, Újpest gyurcsányista polgármestere mondta a Magyar Nemzetnek. Niedermüller Péter és a szintén gyurcsányista Szaniszló Sándor is azon az állásponton van, hogy meg kell várni a nyomozás végét. Niedermüller szerint a házkutatás nem azt jelenti, hogy valakit fel kell menteni a munkavégzés alól.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes pedig nem értette, hogy mi köze van a Városházának ahhoz, hogy Karácsony Gergely jogi főtanácsadójának ügyvédi irodájában házkutatást tartottak az adónyomozók, egy olyan mozgalom gyanús pénzügyeivel összefüggésben, ami a főpolgármester miniszterelnök-jelölti kampányát szolgálta ki.

Bizonyítékokat foglaltak le

Mint arról az Origo is többször beszámolt, az ügyészség is megerősítette, hogy a NAV nyomozói valóban kiszálltak egy budapesti ügyvédi irodához, ahol a többek között költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás részeként – ügyész jelenlétében – bizonyítékokat foglaltak le. A Fővárosi Főügyészség válaszából is az derült ki, hogy a 99 Mozgalom gyanús finanszírozása miatt tartott házkutatást Tordai Csaba ügyvédi irodájában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

EGY SZEMTANÚ PEDIG AZT ÍRTA, HOGY A VÉCSEY UTCA 4. SZÁMNÁL JELENTEK MEG A HATÓSÁG EMBEREI, EGY ÜGYVÉDI IRODÁNÁL.

Az interneten elérhető címkeresők szerint erre a címre a Bajnai Gordonnal is jó viszonyt ápoló Tordai Csaba ügyvédi irodája van bejegyezve.

Az adóhatóság konkrétan azt írta, hogy „a NAV munkatársai büntetőeljárás keretében, adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában". Ebből pedig az következik, hogy a 99 Mozgalom homályos finanszírozásával kapcsolatban történt a házkutatás Tordainál.