Három fiú vert meg egy ellenőrt Budapesten – videó

sín, 4-6-os villamos vonala, pályafelújítás
4-6-os villamos vonala
Vágólapra másolva!
Három fiú utazott a 6-os villamoson Budapesten, amikor egy ellenőr elkérte a jegyüket vagy bérletüket. Mint kiderült, mindegyikük bliccelt, majd még meg is verték az ellenőrt.
Vágólapra másolva!

A 13, 15 és 16 éves fiúk 2021 decemberében több más társukkal együtt a 6-os villamoson utaztak a Móricz Zsigmond körtér felé. Útközben odament hozzájuk egy jegyellenőr, aki a jegyük, vagy bérletük felmutatását kérte. A fiúk blicceltek, azt mondták az ellenőrnek, hogy a következő megállóban leszállnak. Ez így is történt, a következő, Mester utcai megállóban mindannyian leszálltak a villamosról.

Az ellenőr a megállóban odafordult a 15 éves fiúhoz, akitől ismét elkérte a jegyét, mire a fiú káromkodva szidni kezdte és veréssel fenyegette.

Ekkor az idősebb fiú odament, ő is szidta az ellenőrt, majd kétszer combon rúgta.

A 15 éves fiú is bekapcsolódott a verésbe, ököllel arcon ütötte az ellenőrt. A támadás miatt az ellenőr megpróbált elmenekülni, de a 13 éves fiú utolérte és kétszer ököllel arcon ütötte.

Az ellenőr társa hívta ki a rendőröket, akik elfogták a támadó fiúkat. Az ügyészség csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolja őket. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje a két idősebb fiút felfüggesztett börtönbüntetésre, a fiatalabb társukat pedig bocsássa próbára.

Ahogy az Origo megírta, korábban egy román férfi rátámadt a kalauzokra Budapesten, mert leszállították a vonatról. A Nagyvárad téren egy rolleres férfi vert meg egy ellenőrt, amikor az elkérte a jegyét. Egy Esztergomból Budapestre tartó vonaton egy nő támadt rá a kalauzra.