Hornung Ágnes csatlakozik a Fidesz-frakcióhoz a parlamentben

Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár
Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár
Vágólapra másolva!
A Mandiner információi szerint Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyi államtitkára csatlakozik a Fidesz-frakcióhoz, miután Turi-Kovács Béla halála miatt megüresedett egy hely a kormánypárti képviselőcsoportban.
Vágólapra másolva!

Hornung Ágnes 2015 és 2018 között a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkári posztját töltötte be, 2022 májusában Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárává nevezte ki - idézte fel a Mandiner.

Mint arról hírt adtunk: november 3-án otthonában, szerettei körében 87 éves korában elhunyt az Országgyűlés korelnöke. Turi-Kovács Béla egész életében szívén viselte a kisgazda és a polgári mozgalmakat, politikai közösségeinek mindvégig meghatározó alakja volt.

Részt vett az 1956-os forradalomban, a parlamentnek 1998 óta volt a tagja, 2014 óta korelnöke.

A 2022-es választáson Fidesz-KDNP országos listájáról került be az Országgyűlésbe, így a kormánypártoknak volt jogosultságuk betölteni a megüresedett parlamenti széket, a tavalyi országos listán helyet kapó politikusok közül.