Dömötör Csaba: Az EU-ban nincs válasz arra, hogy egy ukrán csatlakozás hogyan alakítaná át az EU támogatási rendszerét

Dömötör Csaba, interjú, háború
Vágólapra másolva!
Aradszki András (KDNP) arról beszélt: a nemzeti konzultációban a kormány tizenegy olyan kérdésben várja az emberek véleményét, amelyek alapvetően befolyásolják Magyarország gazdaságát és generációkra felmenőleg határozhatják meg mindannyiunk életét. Többek közt arról is, hogy mi a magyarok álláspontja az Ukrajnát érintő kérdésekben.
Vágólapra másolva!

A kisebbik kormánypárt politikusa úgy fogalmazott:

nem engedhetjük, hogy az évszázadok során nehezen kivívott szuverenitásunkat bárki vagy bármi is korlátozza,

vagy akárcsak veszélyeztesse. Ezért arra kért mindenkit, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt, és segítse a kormányt abban, hogy a magyar emberek álláspontjával felvértezve tudjon fellépni az ország szuverenitását korlátozni szándékozó erőkkel szemben.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában kiemelte:

az EU-ban nincs válasz arra, hogy egy ukrán csatlakozás hogyan alakítaná át az EU támogatási rendszerét,

valamint arra sem, hogy be akarják-e engedni a génmódosított ukrán gabonát. Megjegyezte: a tárgyalások fokozása mellett az EU-ban nem kérdezik meg az embereket az ukrán uniós tagságról, a magyar kormány azonban megteszi ezt.

Arról, hogy a baloldal kötelezettségszegési eljárást követel Brüsszeltől a szuverenitásvédelmi törvény miatt, amelynek célja, hogy ne lehessen külföldről küldött pénzekkel befolyásolni a magyar választásokat, úgy vélekedett: