Máté Gábor menekül a felelősség elől, egy közönségszervezőt kirúgott, őt találta hibásnak

Máté Gábor, színész, rendező, 2023
Budapest, 2012. március 5. Máté Gábor színművész, a Katona József Színház igazgatója interjút ad irodájában az MTI újságírójának 2012. március 5-én. A felvétel a Kulturális Szerkesztőség a Katona József Színház - További bemutatók és vendégjátékok az évadban című írásához készült. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Nehezen felejthető gátlástalansággal próbál menekülni Máté Gábor igazgató. Miután kiderült, a Gyurcsány-párt tagjai 30 százalékos kedvezménnyel mehetnek színházába, megijedt a példátlan botránytól és azonnal felelősöket keresett. Álvizsgálatot indított, és mielőtt neki kellene távoznia, három szerencsétlen embert odadobott. Pontosabban egyet kidobott, ha jól értjük a zagyva közleményt, egy közönségszervezőtől és két dolgozótól feltehetően elvette a karácsonyi jutalmat. Ezek szerint igazgatóként ő semmiről nem tehet. A közlemény azért is tanulságos, mert valahogy Gyurcsány, a DK és más szavak csodák csodája, hiányoznak a gyáva írásműből.
Vágólapra másolva!

"A Katona József Színház közleménye:
A Katona József Színház állandó kedvezményeket nyújt nyugdíjasok, diákok, pedagógusok, nagycsaládosok számára, emellett – mint minden színház – értékesítési eszközei közé tartozik, hogy kultúra iránt érdeklődő szervezetek, csoportok számára időszakos kedvezményeket biztosít. Kapcsolataink között számos vállalat, állami szerv, önkormányzat, iskola és egyesület található. Minden esetben örömünkre szolgál, ha valaki úgy dönt, hogy kultúrára szán időt, figyelmet, pénzt.
A kedvezmények a közönségszervezésen és kapcsolattartókon keresztül jutnak el a különböző jegyvásárlói csoportokhoz, melyeket kuponkódokkal lehet igénybe venni. A jegyvásárlási lehetőséghez kapcsolt kísérőlevelet nem a színház, hanem az adott szervezet munkatársa fogalmazza meg és küldi szét. A történteket magunk is elhibázottnak gondoljuk, ezért az események hatására a színházban átfogó vizsgálat indult, és ennek eredményeképpen a szükséges munkáltatói intézkedéseket megtettük. Két munkatársunkat figyelmeztetésben részesítettünk, egy vezető beosztású dolgozónk pedig elhagyja a színházat."