Megint a Nélküledet gyalázza a baloldal és megint ostobaságokkal

Nyerges Attila
Vágólapra másolva!
Veiszer Alinda mindenhonnét elzavart baloldali riporter interjút készített egy baloldali irodalomtörténésszel, aki szidja az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című számát, ráadásul ostobaságokkal. Milbacher Róbert a dollármédiának kedvezve olyat akar szidni, amiről tudja, hogy magyarok millióinak sokat jelent. Ez ismét egy baloldali provokáció, ahol egy jelentéktelen irodalomtörténész, egy dollárcseléd, összefogva a dollármédiával közös akcióba kezdett. Mutatjuk a részleteket!
Vágólapra másolva!

A dollármédia ismét boldogan írt cikket abból, hogy a mindenhonnét elzavart baloldali riporter, Veiszer Alinda interjút csinált Milbacher Róbert irodalomtörténésszel. Milbacher szerint ha a nevetés nincs is, lázadás van a nemzettudatban, természetesen Petőfitől. Petőfi Milbacher szerint „a magyar irodalom egyetlen sikeres projektje", nem mellesleg cáfolata annak a leegyszerűsített nemzetképnek, amelyet ma a Nélküled szimbolizál.

Milbacher magát a dalt nem nevezi meg, csak utal a refrénre: „Egy vérből valók vagyunk, ugye, ez egyszerűen abszurd, a honfoglalók sem voltak egy vérből valók. Petőfi szlovák volt, és nagyon nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy elfelejtődjön a szlovák származása."

Milbacher Róbert Forrás: Valuska Gábor

Elképesztő, mert a fenti gondolat

ostobaság maga a kijelentés, hiszen jelképesen kell értelmezni a Nélküled című dal szövegét, annak üzenetét pedig természetesen rengeteg ember itt és külhonban is pontosan érti.

Nyilvánvaló az is, hogy egy irodalomtörténész a legalacsonyabb tudományos fokozatot sem érheti el, ha nem érti a jelképeket.

Milbacher a dollármédiának kedvezve olyasmit akar szidni, amiről tudja, hogy magyarok millióinak sokat jelent.

Ez ismét egy baloldali provokáció, ahol egy jelentéktelen irodalomtörténész, egy dollárcseléd összefogva a dollármédiával közös akcióba kezdett.

Ismerős Arcok: Szemben az aljasságokkal

Az Ismerős Arcok énekese, Nyerges Attila korábban interjút adott a Századvég Youtube-csatornájának, a Kontextusnak. Azt mondja, az nem zavarja, ha őket támadják, de ha a közönségüket, azt nem tűri. A Nélküled című legendás dal szövegírója-énekese arról is beszélt, hányszor szembesült már életében a halállal, és miért bántja, hogy a rendszerváltás után elmaradt az elszámoltatás.

A Nélküled című gyönyörű dalt alább hallgathatja és nézheti meg.

A magyarok összetartozásának egyik himnuszává vált, túlzás nélkül csodálatos dal egyik legnagyobb hatású előadása másfél évvel ezelőtt, a Puskás Arénában volt.