Pánik Vácon: megint álhírt terjeszt a baloldal

Vác
Vágólapra másolva!
A váci baloldali városvezetés és a gyöngytyúkot is megszégyenítő gyorsasággal rárepülő baloldali média kelti a pánikot, hogy a Samsung mérgező vize folyhatott ki Vácon. Anélkül keltenek pánikot, hogy a legalapvetőbb tényekről tájékozódnának.
Vágólapra másolva!

"Szerdán kora este Vácott, a Gőzös utcában egy teherautó alatt beszakadt a földút, amely alatt egy 300 milliméteres szennyvízcső eltört, abból tisztított technológiai szennyvíz szivárgott. A teherautót a tűzoltók kiérkezése előtt elvontatták. A szakemberek megszüntették a szivárgást, a kiáramlott szennyvíz természetes vizet nem érintett.

A katasztrófavédelmi mobillabor a kiáramlás helyszínén és egy közeli fúrt kútból mintát vett, veszélyes anyag nem volt kimutatható.

Még ma este akkreditált mintavétel is történik, amelynek laboratóriumi vizsgálata néhány napot igényel." - írja a Katasztrófavédelem

A kétségbeesett baloldal azonban egy egyszerű balesetből is minél nagyobb botrányt akar csinálni, így történt ez tegnap is, amikor a fenti balesethez kiérkezett a váci balos vezetés. Nagy dérrel-dúrral élőztek, sápítoztak, sugallták a katasztrófa beteljesülését. Mérgezik a váciakat a Samsung gyárból? A dollármédia is beszáll: "Egyelőre nem tudni, pontosan milyen vezetékről, és milyen benne lévő vízről lehet szó" - írja a Telex. "A vízmintavételek kiértékeléséig (ami 4-5 nap lehet) a fúrt kutakból ne igyanak" - írja a 24.hu.

Aztán kiderült, hogy nem a Samsung gyárról, hanem a gödi akkumulátorgyárról van szó, és nincs mérgező víz, sőt!

"Fontos megjegyeznünk, hogy a vezetékből kijutott ipari szennyvíz jelentősen tisztább a kommunális-települési szennyvizeknél" - írja a szolgáltató.

A DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. közleménye azt is kiemelte, hogy amint értesültek a hibáról, "a meghibásodott vezetéket azonosítottuk, a sérült szakasz kizárását elvégeztük, a szennyvíz kiáramlását megszüntettük".