Rengeteg balesetet okozott a téli időjárás Nógrád vármegyében

Gádoros, 2021. december 27. Személyautó szélvédőjéről takarítják le a fagyott ónos esőt a Békés megyei Gádoroson 2021. december 27-én. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Sok balesetet okozott a téli időjárás Nógrád vármegyében, kamionok akadtak el, autók csúsztak árokba - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Számos helyre riasztották a tűzoltókat Nógrád vármegyében, valamint a Mátra és a Bükk térségében, miután a havazás és ónos eső miatt síkossá vált utakon egyik baleset a másikat követte.

A koccanások mellett sok jármű elakadt vagy lesodródott az útról és az árokba csúszott - írták.

A harmadik legnagyobb nógrádi településen, Bátonyterenyén a templomnál három kamion, Pásztón pedig az ecsegi elágazástól 500 méterre két kamion akadt el.

A járművek kiszabadításához munkagépre és sózó autóra is szükség volt.

Nógrádmarcalon még az úttest letakarítása után sem tudták tűzoltó technikával kiszabadítani a szalagkorlátra rácsúszott kukásautót. Bánk és a Rétsági körforgalom között, Bánkhoz közelebb egy kamion húzott fel az emelkedőn egy másik kamiont.

Galgaguta és Bercel között két kamion is keresztbe állt a 2129-es út 1-es kilométerénél.

Az árok felé megcsúszott kamiont a berceli hivatásos tűzoltók kiszabadították, és hólánccal fel tudott menni az emelkedőre.

Ugyancsak a 2129-es jelzésű út 4-es kilométerénél, Berceltől Szirák felé árokba csúszott a kanyarban két kisteherautó. Erőgépre és közútkezelőre volt szükség a mentéshez.

Tereskén, a Kossuth úton egy menetrend szerint közlekedő autóbusz árokba hajtott, és a csúszós útviszonyok miatt nem tudták kihúzni a buszt.

Az ónos eső miatt további tíz gépjármű sem tudott a dombra felmenni.

Egy autó szélvédőjéről takarítják le a fagyott ónos esőt. Forrás: MTI/Rosta Tibor

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Dubicsány közelében, a 26-os főúton a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók toltak ki az árokból egy autót, Szomolyán pedig drótkötéllel vontattak ki egy árokba csúszott kocsit.

Szegi községnél a 37-es főúton tolcsvai hivatásos tűzoltók ugyancsak drótkötéllel húztak vissza útra egy nyerges vontatót - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.