Kikötötték az áramot egy bérlőnél a Gyurcsány-párti vezetésű önkormányzat hibájából

Szaniszló Sándor
Szaniszló Sándor
Vágólapra másolva!
A Gyurcsány-párti vezetésű XVIII. kerület nem kötött időben szerződést a szolgáltatóval. Az önkormányzat olyan lakásokba költöztet bérlőket, amelyek lakhatásra alkalmatlanok - írta meg a Metropol.
Vágólapra másolva!

„A napokban kijött egy férfi és kikötötte a villanyórát. Azóta semmink nincs, se meleg víz, se villany" – panaszolta a Metropolnak egy Tibor keresztnevű férfi, akit október közepén költöztettek ki egy ideiglenes bérlakásba, miután a DK-s vezetésű XVIII. kerületi önkormányzat jelentős csúszással, de felújítja eredeti lakhelyét az Üllői úton.

A lap közölte, a lakók kálváriája másfél hónappal ezelőtt kezdődött, amikor átköltöztette őket a baloldali vezetésű önkormányzat az ideiglenes lakásba. Már a költözés sem jött jól, hiszen a férfi feleségét nem sokkal előtte műtötték. De miután az önkormányzat váratlan gyorsasággal felújítja a bérházat, ahol eddig éltek, nem volt más választásuk és beköltöztek a kerület által kínált ideiglenes bérlakásba.

Az új bérleményben azonban a napokban váratlanul kikötötte a szolgáltató az áramot.

A férfi számára pedig kiderült, hogy az önkormányzatnak nincs érvényes szerződése. Az esetet súlyosbítja, hogy Tibor egyáltalán nem lát, felesége pedig kilencven százalékban vak.

„Jól mutatja a baloldali önkormányzat felelőtlenségét, hogy amikor Tibor jelezte, hogy nem tudja használni a hűtőt, a telefont sem tölteni, és még borotválkozni sem tud, azt válaszolta neki cinikusan a vagyonkezelő: ne aggódjon, mert lehet, hogy jól áll a szakáll" – mondta Kádár Tibor fideszes önkormányzati képviselő mesélte a lapnak. A kormánypárti politikus elmondta, hogy nem ez az egyetlen felelőtlensége a Petrovai László párbeszédes politikus által irányított lakásgazdálkodásnak.

Tiborék esetében az igény elküldése a szolgáltatónak nem egyenlő azzal, hogy érvényes szerződéssel rendelkezik az önkormányzat. Ráadásul jóval nagyobb felelősség terheli őket, hiszen testi fogyatékossággal rendelkezik a pár! A baloldali városvezetés kampányígéreteivel és hangzatos szlogenjeivel szemben, ebből is kiderül, hogy valójában nem lehet rájuk számítani. Jelenleg minimum gondatlanul jártak el, amikor megkötött szerződés nélkül adtak bérbe lakásokat, bízva abban, hogy az ilyen ügyek nem kapnak nyilvánosságot – hangsúlyozta Kádár Tibor.

A lap tájékoztatása szerint Tiboréknál másfél hónap után kötötték ki az áramot, egy másik család szintén olyan lakásba került, ahol két nap múlva megjelent az áramszolgáltató és leszerelte az órát, mert az önkormányzatnak szintén nem volt érvényes szerződése a szolgáltatóval. Egy harmadik családot olyan lakásba költöztettek, ahol nincs megfelelő fűtés, és mivel ez egy panellakás, a téli szezon alatt nem is javítható a rendszer. A lakásban ráadásul hemzsegnek a csótányok is, még felújítva sem volt rendesen.