A világ egyik legkorszerűbb harckocsijával bővül a Magyar Honvédség

Vágólapra másolva!
Megérkeztek a legmodernebb Leopard 2 A7-s harckocsik. A világ egyik legkorszerűbb harckocsijával bővül a Magyar Honvédség nehézdandárja a következő napokban. Az első magyar felségjelzésű Leopard 2 A7-es szerdán érkezett meg Magyarországra, amely a NATO-nak felajánlott, de Magyarország biztonságát garantáló nehézdandár része lesz.
Vágólapra másolva!

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta,

az új harckocsival a Magyar Honvédség belép a XXI. századba, így ez újabb mérföldkő a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban.

A tárcavezető kiemelte: a következő napokban az új harckocsiból várhatóan megérkezik az első öt példány, amelyek a Magyar Honvédség számára készültek.

Az MH az új Leopard 2 A7-ből 44 darabot rendelt, amelyek a tatai Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandárhoz kerülnek majd.

A Leopardok mellett Leguan hídvetők, műszaki mentő harcjárművek is érkeznek az országba.

A teljes flottát 2025-re kapja meg a Magyar Honvédség.

A Leopard 2 A7-ek kategóriájukban magas sebességgel és manőverezőképességgel rendelkeznek és rendkívül megbízhatók.

A miniszter hozzátette:

melynek keretében közösen dolgozunk a gyár vezetésével a kiegészítő szolgáltatásokon, szimuláción, karbantartáson."

"Ez az együttműködés garantálja azt, hogy a Magyar Honvédség nemcsak új eszközöket kap, hanem egy kiváló minőségű flottát, amelyet fontos szolgáltatásokkal is támogatja a német cég" - tette hozzá Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A Leopardok hivatalos átadójára december 14-én Tatán kerül sor.