Ajánló a HírTV Radar című műsorából

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amelyek a nagyközönséget érintik.
Vágólapra másolva!

HÁBORÚ - Kimondani is szörnyű, de a mai már az orosz-ukrán fegyveres konfliktus 651. napja. Míg a frontokon tovább tart az állóháború, először hangzott el olyan mondat ukrán vezetőtől, hogy akár el is veszíthetik a háborút.

NOBEL-HÉT - Vasárnap XVI. Karl Gusztáv svéd király fogja átadni Stockholmban az idei Nobel-díjakat. Az ezt megelőző programsorozat, vagyis a Nobel-hét pedig hivatalosan már szerdán elkezdődött. A magyaroknak ráadásul egy nappal korábban. Tekintettel arra, hogy két magyar is van a díjazottak között, egy programon kívüli eseményen találkozhattak a díjazottjaink magyar orvosokkal és kutatókkal.

HAZAÉRTEK A BAJNOKOK - A világbajnoki kupával a kezükben érkeztek meg azok a magyar vitorlázók, akik sporttörténelmet írtak, ugyanis 56 induló közül tenger nélküli országként tudták megnyerni az SSL Gold Cupot. Stábunk is ott járt a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, ahol a többi közt arról is kérdeztük a csapatkapitányt Berecz Zsombort, hogy számára az olimpiai ezüst, vagy ez a világbajnoki aranyérem csillog-e szebben.

MIKULÁS FUTÁS - Immáron 7. alkalommal rendezte meg a 21 Nő az egészségügyért Alapítvány a jótékonysági Mikulás-futást Budapesten. A rendezvény célja, hogy azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek is mosolyt csaljanak az arcára, akiknek a Mikulás napot a kórházakban kell, hogy töltsék.

GIANNI A MIKULÁS - Az Ökumenikus Segélyszervezet családok átmeneti otthonait minden évben meglátogatja a Mikulás. Idén a neves gasztro-személyiség, Gianni Annoni az egyik hazai autókereskedelmi cég támogatásával vitt ajándékot a gyerekeknek a Miskolci Avason található egyik ilyen intézménybe, ahol a lurkók kedves versikékkel és énekekkel készültek a nagy szakállú érkezésére.

ROBIRTOK - Bár a mikulás hivatalosan ma érkezik a gyerekekhez, azonban a hétvégén már megjött a nagy szakállú a Robirtokra. A 8 hektáros állatos park gyönyörű külsőt kapott és különleges programokkal várta a családokat.

ADVENTI VILLAMOS - Tizenkettedik alkalommal gurult ki a miskolci remizből a város adventi villamosa. Idén a dizájn is új, egy igazi bükki mesevilág fogadja a menetrend szerinti járat utasait.

A VILÁG LEGHIDEGEBB VÁROSA - Létezik néhány igazán hidegnek mondható hely a bolygónkon. A Föld leghidegebb pontja az Antarktiszon van, ahol mínusz 93,2°C fokot is mértek már. A világ leghidegebb városa pedig az oroszországi Szibériában található, méghozzá Jakutszkban, ahol a héten mínusz 58 °C is volt.